Momelile electorale pentru alegerile locale din 2016 vor ţinti în continuare predilect în aceleaşi categorii sociale? (II)

Atunci când vine vorba despre acest gen de locuinţe, este lucru cert că există multe semne de întrebare la care mai marii acestui oraş ar prefera să nu fie nevoiţi să mai răspundă niciodată. Însă acest lucru – pâna la „marele“ final – nu credem că va fi totuşi cu putinţă! Asta dacă e să analizăm „faptele“, în mod concret… Ultimul bloc social, anume cel aflat şi acum „în lucru“ pe Aleea Kusadasi, îşi aşteaptă de prea multă vreme beneficiarii, astfel încât puterea locală să mai poată ieşi la rampă cu scuze petinente pentru întârzierile care au deja vârste „matusalemice“… Devine din ce în ce mai limpede faptul că şi acest imobil, printre multe alte obiective edilitare de larg interes cetăţenesc, vor fi folosite în campania electorală din 2016 drept „momeală electorală“! Nu de alta, dar cei de la conducerea urbei ştiu bine cât de folositoare pot fi în plan electoral astfel de lucruri! Poate că altfel nici nu s-ar fi „procedat „ la astfel de impardonabile tărăgănări… Şi dacă ar fi vorba doar de acest lucru, poate că, pe ici, pe colo, s-ar mai fi putut discuta câte ceva, deşi n-ar fi fost nicidecum „fair-play“… Din broşura electorală pusă sub nasul electoratului sinăian de către puterea locală la alegerile din 2012 „emanau“ nu mai puţin de „23 de mari proiecte“ ce urmau să fie realizate de mai marii noştri pentru binele oraşului şi al sinăienilor până în 2016. Iată însă că jumătate din timp s-a scurs deja! Dar, în afară de scurmarea fioroasă a centrului, nu am observat alte categorice „deranjuri“ edilitare care să fie apte de a duce la îndeplinire unele „mari promisiuni electorale“ care i-au determinat pe sinăieni să le acorde votul „marilor“ talentaţi ai urbei în ceea ce priveşte demagogia electorală! Mai mult ca sigur că unul din „impozantele“ proiecte ale fostei şi actualei puteri locale consta în „refacerea“ noului spital al oraşului Sinaia. Acest obiectiv edilitar de maximă importanţă aşteaptă sub formă de ruine intervenţia decisivă a edililor locali de aproape douăzeci de ani. Fără ca cineva dintre cei responsabili cu aducerea la bun sfârşit a proiectului-promisiune în cauză să ia măsuri ca lucrarea să fie măcar demarată, darămite finalizată, astfel încât cei suferinzi din oraş (şi de ce nu cei din zonele adiacente?) să poată beneficia de tratamente medicale de înaltă calitate, aşa cum le-au promis cei pe care i-au votat!

„VOTAŢI-NE, ŞI VEŢI AVEA…  TOT CEEA CE VĂ DORIŢI!“

Cam aşa de „fascinant“ sunau unele sloganuri electorale. Însă pe la noi drumul de la vorbă la faptă are o lungime greu de imaginat! „Spitalul va oferi cele mai bune servicii de sănătate, însănătoşind pacienţii şi ducând la creşterea calităţii vieţii acestora“, promitea la ultimele alegeri locale puterea sinăiană. Nimic din toate aceste nu s-au început, măcar să se realize! Vorbe în vânt, cu scopul precis de a „câştiga“ încrederea electoratului…

You may also like...

Leave a Reply