Sinaia se împute sub ochii noştri!

Când am ajuns la platforma de depozitare a deşeurilor menajere de pe Aleea Dichiu din cartierul Malul Spitalului am fost literalmente şocaţi. Locul semăna cu un fel de cocină dezafectată unde oamenii aruncă de-a valma gunoaiele. Maldăre de deşeuri – fel şi chip: menajere, vegetale, haine vechi, mobilier putred şi câte şi mai câte. Toate se coceau în linişte sub razele soarelui, răspândind în jur un miros de nedescris. Nu e de mirare de ce indignarea cetăţenilor din zonă în momentul de faţă a ajuns la cote maxime. Mai e nevoie oare să ne întrebăm cine este principalul vinovat în astfel de situaţii? Evident lipsa de civilizaţie a unora care n-au înţeles nici până acum ce înseamnă viaţa la oraş. Am constatat cu stupoare faptul că ditamai recipientele pentru colectarea deşeurilor amplasate în interiorul adăpostului construit în incinta platformei respective stăteau bine mersi absolut goale. Semn că maşina salubrizării trecuse de curând pe acolo!

Cei cărora nu le pasă de cei din jur, de respectarea unor minime norme de convieţuire socială au contribuit din plin la alcătuirea dezgustătorului, dar impresionantului ca dimensiune, morman de gunoaie de lângă incinta respectivă. Evident că astfel de fapte reprobabile ar trebui sancţionate drastic. Răul ar trebui tăiat din rădăcină, mai ales că situaţii de genul acesta pot fi întâlnite în mai multe locuri similare din oraş. Nu e nici pe departe singura platformă de depozitare a deşeurilor care, de multe ori, arată ca o cocină urbană. Ar fi fost normal ca cei care sunt plătiţi de la buget, adică din banii sinăienilor, să nu întreprindă nimic special, ci pur şi simplă să-şi facă datoria pentru care sunt remuneraţi. Avem inspectori de specialitate în cadrul administraţiei locale care ar fi de presupus să se deplaseze în teren şi să constate astfel de adevărate dezastre. Locuri ca cel din imagine, mai ales pe perioadele călduroase, devin nişte periculoase focare de infecţie. Resturile menajere, rămăşiţele de mâncare gâdilă simţul olfactiv al rozătoarelor. În multe astfel de locuri şobolani de dimensiuni apreciabile mişună de colo, colo ca să-şi potolească foamea. E inutil să precizăm câte „beneficii” pot aduce aceste simpatice animăluţe…

Să nu uităm că în urmă cu câţiva ani, atunci când a fost promulgat celebrul „Regulament de gospodărire al oraşului” autorităţile locale promiteau marea cu sarea. Pentru un moment chiar crezusem că într-adevăr cei responsabili se vor mobiliza, vor ieşi din birouri şi vor face ceva concret pentru stoparea acestui nedorit şi periculos fenomen. Ca şi în alte cazuri însă, ne-am înşelat, totul fiind numai o „gargară” a „gospodarilor” oraşului, ca să arate sinăienilor că se implică până nu mai pot..

You may also like...

Leave a Reply