Mircea Roşca, acest „as“ al PNL-ului, împins uşor spre „tuşă“?

A devenit foarte clar că parlamentarii PNL (şi în special cei din Prahova, căci de fapt asta ne interesează) sunt cât se poate de vehemenţi împotriva unei eventuale fuziuni cu PDL-ul. E şi normal, pentru că toată această chestiune sună ca o acţiune disperată, doar-doar într-un final va aduce voturi la prezidenţiale sau, după aceea, la localele din 2016.

Nu e de mirare, în acest context, că mulţi parlamentari liberali prahoveni s-au constituit în nişte contestatari ai acestei acţiuni de fuziune. În toată această bălmăjeală politică Mircea Roşca, preşedintele filialei PNL Prahova, a devenit o persoană cât se poate de controversată. Spre exemplu, din partea delegaţiei permanente a partidului său, în calitate de membru al comisiei de negociere cu PDL, nu a fost mandatat să ia decizii sau să exprime unele poziţii oficiale. Mircea Roşca ar fi avut voie doar să poarte discuţii cu reprezentanţii PDL-ului.

Zis şi făcut, dar din câte am aflat şi-ar fi depăşit atribuţiile şi a ţinut-o sus şi tare cum că această alianţă până la urmă se va închega! Din câte am înţeles, pe surse, se pare că nu i-ar părea rău. Să credem că domnia-sa visează la o posibilă „alchimie” între ideologiile celor două partide? Sau e vorba pur şi simplu de un interes electoral? Sunt unii membri cu state vechi în partidul liberal care nu agrează nici pe departe „metodele” politice pe care unii ca Mircea Roşca le practică. Să ne reamintim că fostul preşedinte al PNL Prahova, între 2005 şi sfârşitul lui 2011 a fost Adrian Semcu. Acesta a fost, spre surprinderea tuturor, brusc înlocuit de la şefia Organizaţiei Judeţene a PNL-ului, ghiciţi de către cine? Ei bine, tocmai de Mircea Roşca. De curând fostul lider liberal Adrian Semcu a decis să se autosuspende din partid. Plus de asta şi-a dat şi demisia din funcţia de consilier judeţean şi din cea de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova. După aceea a fost investit în funcţia de prefect al judeţului nostru, dar n-a funcţionat în postul respectiv mai mult de o lună. Lucru care spune multe…

Din câte se aude, mulţi dintre membrii liberalilor au o atitudine de repulsie, firească de altfel în astfel de conjunctură, faţă de liderul filialei acestui partid, celebrul deputat Mircea Roşca. Acestuia nu i-a „priit“ deloc renunţarea la candidatura pentru prezidenţiale a lui Crin Antonescu şi nici măcar interimatul acestuia la şefia partidului. Deşi pare un autoritar, Mircea Roşca se vede în momentul de faţă uşor debusolat. Din câte se pare, ar fi preferat să asculte indicaţii, nu să le dea! Opinia generală ar fi că nu se pricepe la acest lucru. Scindarea PNL-ului îl pune pe acesta într-o situaţie foarte ingrată. Klaus Johannis nu e un om naiv şi certurile lui cu Tăriceanu mai au puţin şi ating culmi nebănuite. E firesc ca în astfel de momente Mircea Roşca să fie dezorientat. Şi când ne gândim prin câte a trecut legat de „relaţia” lui cu Adrian Semcu, atunci într-adevăr ne putem face o părere despre dura realitate prin care este nevoit să treacă marele nostru liberal prahovean. Să nu uităm însă că, fără nici un fel de laudă, rămâne un luptător. Îşi cunoaşte interesul. Am zis bine. Interesul lui şi probabil „alor lui”, căci de interes general-cetăţenesc până acum în exercitarea atribuţiilor politice, economice n-am putut face nici o constatare. Cireaşa de pe tort o exprimă cel mai bine săptămânalul Altphel:

„Ia fiţi atenţi aici cine cu cine o să fie coleg în marele Partid Naţional Liberal când o fi el să fie cu acte în regulă şi cu 19% în sondaje. Chiar aşa, aţi ghicit: Mircea Roşca cu Adrian Semcu. Adică, trădătorul care l-a săpat pe Semcu, cu trădatul care a fost lăsat fără nimic din punct de vedere politic. Înfiorat de ideea că Adrian Semcu, preşedinte la Forţa Civică în Prahova, ar putea ajunge sus în organizaţia județeană a viitorului partid şi disperat la ideea că s-ar putea răzbuna pe el, Mircea Roşca a pornit de pe acum o campanie împotriva fostului său şef de partid. Cică la negocierile cu PDL există condiţii legate de Semcu, iar în laboratorul infect al PNL-ului se coace o campanie mediatică despre Semcu, „reintrat pe uşa din dos a PNL”. Hai că ce-o să ne mai distrăm, numai noi ştim. Că în materie de jeg în politică, are balta peşte!“

You may also like...

Leave a Reply