Cât de oportun este părculeţul din faţa şcolii George Enescu?

Este o întrebare firească pe care o regăsim pe buzele din ce în ce mai multor cetăţeni. Destule persoane din oraşul nostru sunt, cu e şi firesc, împotriva unei asemenea ciudate iniţiative, care are un caracter, evident, electoral! În oraş, în schimb, nimeni nu mai poate face nimic. Nimeni nu mai scoate un cuvânt. Puterea locală face ce vrea, aşa după cum bine se vede de ani de zile. E cazul să mai vorbim despre calitatea actului educaţional în momentul în care în faţa unei ditamai şcoli generale puterii locale i se năzare să facă un parc? La ce să fie atenţi elevii, la tablă sau la tinerii care se sărută pe bancă în parc? Să mai înţeleagă vreun elevi cât mai face radical din 16, când binevenita grădină din faţa şcolii a fost pusă la pământ şi înlocuită cu betoane şi bănci. Pentru că puterea locală are nevoie de voturi în 2016…

DE PROMISIUNI NEONORATE N-AM DUS NICIODATĂ LIPSĂ…

În acelaşi context, să nu uităm că tot puterea locală promisese cu mare emfază o nouă bază sportivă la Cumpătu. Terenuri de sport, câte şi mai câte, din care nu s-a întâmplat nimic, deşi au trecut ani buni de la faimoasele promisiuni din 2012. Cine a uitat, n-are decât să răsfoiască fosta cărţulie lucioasă pusă sub nasul electoratului sinăian înaintea alegerilor. Nu se vorbea doar de bază sportivă, ci şi de locuinţe sociale pentru tineri, de spital, se vorbea de multe. Nimic din toate acestea nu au fost decât promisiuni deşarte. Şi, ca o mică paranteză, să ne reamintim de spaţiile verzi din oraş. Odată cu marele şantier, ni se promiteau spaţii verzi mult mai generoase. Lângă Cazino, în parcul Dimitrie Ghica, au fost retezaţi pomi cu nemiluita. Pe bulevardul Republicii s-a întâmplat la fel. Ce ne mai lipsea? Defrişarea spaţiului verde din faţa şcolii? Asta ca să nu mai vorbim că în plin centru avem un ocean de beton… Alveole, giratorii şi betoane cât cuprinde. Asta a înţeles puterea locală că ne trebuie. Unde vom ajunge oare?

GHICI CINE NE FACE ORAŞUL MAI FRUMOS?

De fapt, nu-i nici o problemă. Sinaia înverzeşte. Înverzeşte pe banii noştri şi în beneficiul unora. Arborii seculari au fost culcaţi la pământ, dar avem, în schimb, brăduţi „drăguţi” şi alte mini-“verdeţuri colorate“ care să ne bucure ochiul. Şi care costă cât cuprinde, între noi fie vorba. Toate ca toate, dar să nu ne plângem că nu avem oameni care se ocupă cu asigurarea unui aspect estetic corespunzător unui oraş de munte, precum e Sinaia.

You may also like...

Leave a Reply