Ştrangularea rutieră în Sinaia îşi spune vehement cuvântul!

Zvon sau nu, se aude că instructorii auto sunt pe cale de a-şi abandona meseria. Motivul este unul simplu, şi anume multitudinea de alveole şi borduri înşirate care traumatizează circulaţia în oraş. O fi nevoie într-adevăr şi de diverse spaţii verzi unde să fie plantate pomişori şi floricele plătite de la buget… Dar cei responsabili chiar nu se gândesc la fluidizarea eficientă a traficului rutier prin oraş?

CU CE „PREŢ“ STĂVILIM OARE VITEZOMANII?

La un moment dat auzisem că puterea locală şi-a propus implementarea giratoriilor şi alveolelor ca o măsură eficientă pentru reducerea vitezei cu care autoturismele se deplasează prin oraş. Cât de oportună a fost luarea acestei măsuri nu putem spune, pentru că nu am constatat atitudini nici pro, nici contra, ale participanţilor la trafic. Însă, constatăm zi de zi că cei ce folosesc drumurile oraşului în mod cotidian sunt nemulţumiţi de adevărata „bulibăşeală” creată de aceste „bube” în şosele…

CALVARUL CIRCULAŢIEI AUTOCARELOR A ÎNCEPUT DEJA

Cu câteva zile în urmă tot centrul oraşul a fost blocat din cauza unui autocar de dimensiuni normale a încercat să se strecoare printre bordurile expuse în faţa parcului Dimitrie Ghica. A reuşit cu greu să-şi facă manevrele, fapt ce a dus la o „sufocaţie” în traficul central de aproape 15 minute. Faptul s-a repetat zilele trecute. Autocarul pe care-l observaţi în imagine s-a chinuit să intre pe strada Octavian Goga. N-a reuşit să „fenteze” alveolele inoportune montate de actuala puterea locală în biata intersecţie. După cum am mai spus, pe această stradă fiinţează o unitate de cazare foarte importantă şi cu o reputaţie impresionantă. Tocmai către astfel de unităţi s-a trezit puterea locală să obtureze căile de rulare? Chiar ne propunem să ne alungăm turiştii. Sinaia nu înseamnă doar telegondolă. Poate, vreodată, cineva va înţelege lucrul acesta.

You may also like...

Leave a Reply