Avem parte de măsuri excepţionale sau… Puterea locală decide lucruri trăznite!

Concret, e vorba de o interdicţie clară. Nu mai voie să mergem pe trotuare ca să nu le stricăm. Ele trebuie să rămână noi şi frumoase aşa cum arată acum după ce au fost refăcute cu sârg de cele două firme din străini, atât de bune prietene cu bugetul nostru local.

Încă din ianuarie 2009 aleşii noştri, foarte preocupaţi de modul cum trebuie să arate oraşul nostru şi fiind dornici să facă ceva pentru îmbunătăţirea situaţiei, au elaborat un act normativ pe cât de consistent, pe atât de pertinent în conţinut. Bineînţeles, este vorba despre aşa-numitul Regulament de gospodărire al oraşului Sinaia. Prevederile acestui act normativ este de presupus să fie respectate cu stricteţe. Cei ce încalcă normele prevăzute în cadrul regulamentului pot fi sancţionaţi contravenţional şi amendaţi cu sume usturătoare. Cuantumurile amenzilor erau mari chiar şi pentru anul 2009 (ţinând cont de inflaţia care ne-a afectat de atunci şi până acum). Aşadar şi prin urmare, inclusiv persoanele fizice au obligaţia „întreţinerii trotuarelor şi aleilor pietonale”, printre alte multe elemente de infrastructură de drumuri. În acest sens pietonii au o obligaţie care poate părea la prima vedere ciudată. În regulament se menţionează foarte clar:

„SĂ NU CIRCULAŢI PE TROTUARE SAU PE ALEILE DESTINATE PIETONILOR”.

La un moment dat am crezut că este vorba de o glumă de genul celor din emisiunea „Copiii spun lucruri trăznite”. Dar, din nefericire, această prevedere cu caracter obligatoriu din regulamentul de gospodărire orăşenească este tipărită negru pe alb în ediţia cu nr.40 din celebrul odinioară BIS (Buletinul Informativ pentru Sinăieni) din 15-29 ianuarie 2009. În 2009 probabil că eram obligaţi să nu circulăm pe trotuare sau pe aleile pietonale pentru că nici nu puteam face acest lucru prea uşor din cauza halului în care erau, desfundate şi pline de gropi, iar puterea locală dorea evitarea producerii accidentelor care să ducă la apariţia sinăienilor cu oase rupte prin hârtoape care s-ar fi putut revolta. Din câte ştim regulamentul respectiv nu a fost abrogat, aşa că, pe cale de consecinţă, prevederile lui rămân în continuare valabile şi trebuie respectate. Acum însă începe să devină evidentă utilitatea obligaţiei de a nu circula pe trotuarele proaspăt refăcute şi pavate de harnicii tancrazi. Există riscul major de deteriorare gravă a acestora dacă pietonii vor continua să calce pe ele, ştiut fiind la ce nivel de calitate lucrează societăţile de construcţie care ne refac centrul. Şi nimeni nu-

You may also like...

Leave a Reply