Tărăgănarea Marelui Proiect VIA-SINAIA până în 2016, manevră abilă de „stors” voturi la „locale“?

Anumite acţiuni ale puterii locale sunt „cu bătaie lungă”. Nu e o afirmaţie hazardată; acest lucru începe să devină din ce în ce mai pregnant. Mai marii noştri, din câte se pare, nu sunt extrem de interesaţi de rezultatul votului din noiembrie de la prezidenţiale, având o ţintă precisă, şi anume localele din 2016. Şi, când vine vorba de acest tip de alegeri, trebuie să recunoaştem că până acum actuala putere locală a fost o adevărată performeră în „lămurirea” unei părţi consistente – sau mai bine zis suficiente – a electoratului sinăian astfel încât s-a văzut şi pentru a treia oară cu sacii în căruţă.

Discursul demagogic de cea mai înaltă calitate – dacă ne putem exprima aşa – a fost principala armă folosită în campaniile electorale. Ca „muniţie adiacentă” a fost folosită, evident, şi bălăcăreala, împroşcarea cu zoaie şi noroi a imaginii publice a contracandidaţilor… Toate acestea au fost făcute cu atâta sârg încât se pare că puterea locală a ajuns o adevărată specialistă în acest fel de luptă politică dusă numai cu lovituri sub centură aplicate adversarilor. Începe să se reliefeze din ce în ce mai pregnant faptul că muniţia pentru lupta electorală în vederea câştigării alegerilor locale din 2016 este pregătită încă de pe acum. Nu stăm să facem un inventar exact, căci nu asta ne-am propus de această dată, dar există destule exemple, dintre care menţionăm în mod cu totul aleatoriu tărăgănarea lucrărilor la ultimul bloc social. Darea în folosinţă a acestuia exact în preajma sau chiar în interiorul campaniei electorale ce precede viitoarele alegeri locale va fi o manevră extrem de abilă, foarte folositoare pentru a aduce un număr consistent de voturi din partea unei categorii bine determinate de alegători sinăieni…

Se pare însă că marea bombă pe care se va baza puterea locală în momentul electoral 2016 va fi, nici mai mult nici mai puţin, decât finalizarea şi tăierea panglicii Marelui Şantier VIA Sinaia de modernizare a bulevardelor centrale. Să nu uităm că până în prezent au fost deja depăşite două dintre termenele stabilite pentru terminarea acestui proiect. Probabil că unora le place chiar şi riscul, pentru că astfel de tărăgănări aproape nejustificabile, cu siguranţă nu sunt pe gustul celor de la Uniunea Europeană care au băgat cu generozitate mâna în buzunar (chiar destul de adânc) pentru o amărâtă de asfaltare şi de refacere a trotuarelor a trei străzi, fie ele chiar pompos denumite „bulevarde centrale”. După cum se lucrează devine din ce în ce mai clar că treaba va mai dura. Se apropie cu paşi repezi anotimpul rece, iar acesta, la Sinaia, are o durată destul de consistentă. Ceea ce înseamnă, bineînţeles, o pauză binevenită pentru puterea locală. Astfel de „întârzieri” datorate unor factori externi, care nu pot fi împiedicaţi, nu pot să fie decât pe placul celor ce aşteaptă finalizarea lucrărilor cât mai aproape de momentul localelor din 2016. Din câte am auzit chiar şi unele „glasuri” pregnante din aparatul administrativ sinăian au fost de acord că lucrările se vor întinde pe o perioadă bună şi în 2015. Şi uite aşa, încet încet, tărăgănarea refacerii centrului se dovedeşte a fi o manevră extrem de dibace a puterii locale, menită să transforme tot acest proiect într-o adevărată maşinărie de stors voturi de la electoratul sinăian în 2016.

You may also like...

Leave a Reply