Eveniment inedit la Crucea Eroilor de pe Caraiman Nicolae Voiculeţ a susţinut un concert omagial, în memoria eroilor neamului

Concert în premieră duminică, 14 septembrie 2014, la baza Crucii Eroilor de pe Caraiman. Maestrul Nicolae Voiculeţ, alături de orchestra sa, a susţinut un recital la aproape 2.300 de metri altitudine. Prin concertul „România din inima ta”, artistul a dorit să aducă un omagiu eroilor neamului, căzuţi în cele două Războaie Mondiale, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la declanşarea Primului Război Mondial. Sute de turişti şi invitaţi de seamă, aflaţi pe Platoul Bucegi, au asistat la acest eveniment unic, chiar de Ziua Înălțării Sfintei Cruci.
Printre personalităţile care au participat la eveniment s-au numărat tenismenul Ilie Năstase, prințul Paul de România şi prinţesa Lia, precum și oficialități locale. Maestrul Nicolae Voiculeţ a avut alături și un ansamblu de călușari, precum și un grup de tulnicărese. Accesul publicului s-a făcut gratuit, cu telecabina, din Bușteni până la Babele.
Ziua s-a încheiat cu un concert de gală la Castelul Cantacuzino din Buşteni. Maestrul Nicolae Voiculeţ a susținut un concert cu caracter umanitar, cu un nai special, construit chiar de el, pe care îl va dona într-o licitaţie. Banii strânși vor fi oferiți unui copil care o să studieze naiul.
Evenimentul a fost organizat de către Asociaţia Culturală “Nicolae Voiculeţ”, Asociaţia Exploring Culture şi Innovation Travel, cu sprijinul Primăriei oraşului Buşteni, Autorităţii Naţionale pentru Turism, al Institutului Cultural Român şi al Jandarmeriei Române.

You may also like...

Leave a Reply