Indiferenţa puterii locale pentru anumite zone „periferice“ îşi spune clar cuvântul. Cartierul Cumpătu, o paragină deplorabilă…

Actuala putere locală are anumite interese „bine delimitate“. De fapt, dacă ne gândim bine, de la bun început şi până în prezent mai marii urbei cam asta au avut în atenţie. Adică ducerea la îndeplinire a intereselor personale sau de grup restrâns, în detrimentul lăsării complete de izbelişte a unor zone din Sinaia care, din această cauză, au avut şi au în continuare enorm de suferit. Se pare că în afară de centru şi de câteva zone dens populate (adică potenţiale aducătoare de multe voturi la alegeri) restul oraşului a intrat într-un teribil „con de umbră“, de gradându-se pe zi ce trece.

Una din zonele emblematice pentru halul de paragină în care a fost lăsată de puterea locală este, fără îndoială, cartierul Cumpătu. Dacă n-ar exista cele câteva vile ale „şmecherilor“ cu bani din Bucureşti sau din altă parte, am putea crede că locurile sunt într-adevăr părăsite. Şi mai avem norocul ca acolo să existe un important obiectiv cultural, şi anume Vila Luminiş, actualmente Casa Memorială „George Enescu“, al cărei personal se zbate cu asiduitate să organizeze manifestări culturale de valoare ce pot atrage un public numeros. În rest, ai impresia că asişti la un firm horor, ştiinţifico-fantastic, în care oamenii au fugit înspăimântaţi din casele lor ca să nu-i prindă extratereştrii cei fioroşi. „Decorul“ din cartierul Cumpătu s-ar potrivi perfect pentru o astfel de ecranizare. Să nu uităm nici de haitele de maidanezi care au împânzit zona datorită atenţiei „sporite“ pe care o acordă în special ecarisajului cei responsabili din actuala administraţie locală. Ziua maidanezii stau lungiţi la soare, iar după lăsarea întunericului bagă groaza în puţinii oameni care mai trec prin acest cartier. Bineînţeles că proprietarilor caselor de vacanţă nu le pasă, că din limuzine descind direct în curţi şi garaje, fără a se afla în pericol ca să-i capseze maidanezii de manşetele pantalonilor. Sau să observe degradarea datorată indolenţei generalizate a puterii locale.

You may also like...

Leave a Reply