Ne-am cumpărat „potcoave“, ne mai lipseşte calul…

Uniunea Europeană s-a trezit că ne iubeşte foare mult şi a devenit brusc foarte generoasă. Ne-a dat bani „moca“ până şi pentru camere de luat vederi pe care să le atârnăm în vârful stâlpilor. Evident, astfel vom descuraja activitatea infracţională. De la bun început ar trebui să ne întrebăm care infracţionalitate, când la noi, în Sinaia, nu prea-şi fac apariţia decât nişte găinari care şutesc capace de canal sau beţivi care rup băncile din parc şi dărâmă coşurile de gunoi.
Sistemul de supraveghere video, atât de vehiculat de puterea locală, prin care s-ar asigura o linişte deplină atât cetăţenilor, cât şi portofelelor turiştilor, este sublim… Camerele de luat vederi au fost montate pe stâlpi în zone aşa-numite „cu probleme“. E vorba de unele instituţii publice sau private care îşi au sediul în centru sau unele străzi cu viluţe frumuşele şi tentante. Acolo iluminatul public a lăsat şi lasă şi în continuare de dorit, deci infractorul român poate avea un temei să acţioneze. Tot sistemul acesta de supraveghere video ar fi trebuit să fie funcţional încă de la începutul acestui an, mai precis pe data de 23.02.2014. Se pare că la noi în Sinaia „gospodarii urbei“ au probleme în a pătrunde semnificaţia cuvântului „finalizare“. În opinia noastră acest sistem de supraveghere – chit că multă lume îl critică şi crede că va fi folosit în alte „scopuri“ – trebuia să devină operaţional de la data menţionată. Lucru care nu s-a întâmplat.

Cei responsabili din administraţia noastră locală au respectat şi de această dată „tradiţia“ împământenită pe la noi. Adică întârzierile de mare anvergură care se produc în orice proiect care începe să fie pus în practică în biata noastră „Perlă a Carpaţilor“. La fel se întâmplă şi acum cu sistemul de supraveghere video…

You may also like...

Leave a Reply