Promisiunile deşarte ale puterii locale nu ajută pe nimeni cu nimic. Tineri aflaţi în situaţii de risc, se află încă într-o situaţie… „riscantă“!

Chiar n-ar fi avut nevoie în Sinaia de un Centru pentru tinerii aflaţi în situaţii de risc? Ba da, dar din păcate şi aceasta a fost una din „gogoşile” umflate cu crema amară a demagogiei puterii locale. În broşura electorală de la alegerile din 2012 promisiunea cu numărul 10 făcea referire exact la ceea ce se numeşte „Centru pentru tinerii aflaţi în situaţii de risc”.

De la promisiune la faptă bineînţeles că trece multă vreme. Toată treaba a rămas până acum doar sub formă de „vorbă“, adică de promisiune nedusă la îndeplinire, aşa cum de fapt puterea locală ne-a obişnuit. Centrul respectiv trebuia să fiinţeze într-o clădire adiacentă Centrului Cultural Carmen Sylva din Sinaia. Nici până în ziua de astăzi nu s-a întâmplat nimic. Suntem spre sfârşitul anului 2014, iar promisiunea a rămas tot o… promisiune deşartă. Dacă e să judecăm faptele în amănunt, constatăm că am fi avut mare nevoie de un astfel de Centru. Era vorba ca imobilul respectiv să poată găzdui nu mai puţin de 15 copii proveniţi din familii aflate în dificultate. Se făcea referire la familii monoparentale, la unele dintre familiile în care unul din soţi suferea de alcoolism sau existau probleme legate de divorţ ori violenţă domestică.

FINANŢAREA CA FINANŢAREA, DAR CUM RĂMÂNE CU BANII?

De asemenea erau luate în calcul şi familiile în care unul dintre părinţi era plecat la muncă în străinătate. În acest Centru se preconiza că vor putea fi supravegheaţi maximum 8 ore pe zi copiii proveniţi din mediile sociale antemenţionate. Aceştia era de presupus că vor beneficia de supraveghere din partea unor cadre didactice specializate şi, în plus, vor putea desfăşura activităţi specifice vârstei fiecăruia. Cireaşa de pe tort o constituie o precizare foarte clară făcută de puterea locală în broşura respectivă pentru a câştiga votul sinăienilor. Negru pe alb era explicat că: „Proiectul respectiv a primit deja finanţare, iar contractul pentru execuţia lucrărilor a fost semnat”. Totul a fost însă o „vorbire“ meşteşugită… Ar fi cazul, stimaţi sinăieni, să vă gândiţi mult mai atent pe viitor când vă veţi afla în cabina cu ştampila şi buletinul de vot pentru ce candidaţi vă veţi decide. Totul arată frumos şi colorat în diverse broşuri, însă realitatea este cu totul alta. E vorba de viitorul dumneavoastră şi, mai ales, al copiilor dumneavoastră.

P.S. Până în 2016 la viitoarele „locale“ nu mai e mult. Ar fi cazul ca electoratul sinăian să dea dovadă de maturitate în cabina de vot!

You may also like...

Leave a Reply