Când le veţi „netezi“ şi le veţi „păzi“ şi pe astea, domnilor edili?

Reprezentanţii vajnicei noastre administraţii locale, „gospodarii oraşului“, ţin cu tot dinadinsul să ne aducă la unoştinţă că o să ne vedem pe… „cărări“. Culmea, toate astea într-o broşurică de… veşti bune!

Imaginile cu care ilustrăm acest scurt material considerăm că sunt absolut elocvente şi nu mai au nevoie de prea multe comentarii. Într-o fulminantă şedinţă de consiliu local se hotărâse că lucrările la sediul noului spital orăşenesc vor demara undeva la mijlocul lui august. Ne apropiem vertiginos de octombrie şi nimeni nu a mişcat vreun pai în sensul acesta. Deşi scuze şi motive… duium! Pentru acest principal proiect – promisiune au existat bani încă de mult timp. Sau cel puţin cu asta ne-au amăgit cei pe care i-am votat să ajungă la cârma urbei noastre. S-a reuşit construirea telegondolei, s-au reuşit tot felul de alte investiţii care mai de care mai „folositoare“. În schimb, spitalul…

Avem tunuri de zăpadă în creierii munţilor. Pentru acest obiectiv banii au putut fi cheltuiţi şi s-a putut realiza imediat investiţia. Banii pentru spital, deşi au existat, n-au putut fi cheltuiţi. Nu cumva nu s-a vrut? Nu suntem noi aceia care să dăm verdicte. Dar credem că spitalul cel nou ar fi fost mult mai de folos oraşului decât cine ştie ce alte proiecte megalomanice. În marea lor mărinimie cei ce guvernează azi oraşul nu s-au lăsat până nu ne-au băgat sub nas şi o aşa-numită broşurică „de veşti bune“. Într-adevăr unul dintre „exegeţii“ amărâtului trai al acestui oraş a avut o revelaţie de zile mari: “Ajung la noi acasă acum, în oraşul cu multe cărări şi puţine drumuri“.
(Marian Panait )
Mai elocvent de atât nici că putea să fie cel care a făcut un efort să scoată această pregnantă idee din uriaşa lui plajă de cunoaştere a vieţii urbane. Într-adevăr, Perla Carpaţilor are cărări multe şi drumuri puţine, mai ales de când actuala putere locală a venit la… putere. Şi când te gândeşti că proiectul-promisiune cu nr.4 din broşura electorală din 2012 glăsuia sus şi tare: „În ultimii opt ani au fost reabilitate 70 la sută dintre drumurile oraşului…“. Mai mult „infrastructura rutieră din Sinaia va beneficia în continuare de atenţie şi investiţii din partea primăriei la fel ca şi până acum“. Cititorii de o anumită vârstă îşi aduc aminte cu plăcere de revista numită „Urzica“. Aceasta înfiera chiar şi pe vremea de „tristă amintire“ astfel de „demagogii sprinţare“ ca cea de mai sus. De vină este doar imaturitatea unora în cabina de vot.

You may also like...

Leave a Reply