Izgonirea turiştilor de către operatorii de caracatiţe „justificată“ chiar de la începuturi!

Cert lucru! Activitatea operatorilor de caracatiţe din oraşul nostru a fost îndelung comentată. Deja nu mai e vorba de poziţia din care se fac aceste comentarii. Nu mai e vorba de şoferi sau de pietoni, fiecare având de suferit, la rândul lor, din fireşti puncte de vedere. Această problemă a devenit de notorietate odată cu alungarea turiştilor din Sinaia… În staţiunile adiacente oraşului nostru nu există astfel de măsuri. Poate nici acolo locurile de parcare nu sunt absolut suficiente. Dar edilii se străduiesc să facă în aşa fel încât să nu îi prigonească pe cei care vin să îşi cheltuie banii şi astfel să contribuie la bunăstarea cetăţenilor şi implicit a localităţii .

La noi, totul este exact pe dos. Colac peste pupăză nici din punct de vedere legal nu stăm foarte bine cu „temeinicia“ acţiunilor de blocare a roţilor de către „zeloşii“ operatori de caracatiţe, actualmente sprijiniţi la greu şi de către poliţia locală. Între altele, dacă ne este permis, bine măcar că şi-a găsit şi Poliţia locală un minim obiect de activitate, în afară de tocirea tălpilor bocancilor, asigurând plantoanele în faţa primăriei. „Exegeţii“ demagogiei puterii locale îndrăzneau să scrie pe vremuri în foarte celebrul „lucios“ faptul că puitorii de caracatiţe nu fac altceva decât să aplice legea şi să-şi facă datoria. Chipurile, e neplăcut pentru şoferii din trafic să se „încurce“ de cei care ţin moţiş să parcheze unde vor. Din câte am văzut, în ultima vreme, cei care parchează „unde vor“ sunt sancţionaţi pur şi simplu pentru că au oprit într-o zonă special destinată parcării, cum ar fi cea din faţa complexului Prestarea. Sau în alte locuri în care nu încurcă nici pe departe traficul rutier… Cât despre lipsa clară a unor locuri suficiente de parcare în oraş nici unul dintre cei ce „trâmbiţează“ cu glas tare valorile şi realizările actualei puteri locale nu scoate o vorbă. Nu cu multă vreme după înfiinţarea serciviului de blocare a roţilor din Sinaia cei care lăudau puterea locală afirmau în „lucios“ faptul că această activitate de prigonire a turiştilor aduce „sume considerabile la bugetul locale“. Nu stăm să prezentăm cifre în detaliu pentru că, probabil, doar datorită inflaţiei nu mai au nici o relevanţă. În schimb vă supunem atenţiei stimaţi cititori o formulă demagogică de toată splendoarea cu care, încă de pe acum câţiva ani, puterea locală încerca „să se scoată“ în faţa sinăienilor, motivând nefireasca sau, mai bine zis, mai mult decât reprobabila atitudine de izgonire a turiştilor prin metoda blocării roţilor. Cu banii obţinuţi din taxa de deblocare s-ar fi putut face mare lucru. Era vorba de firavul nostru buget din anul 2011. Sumele provenite de la şoferii ce parcau alandala ar fi putut acoperi cheltuielile cu ajutoarele de încălzire. S-ar fi putut institui burse şcolare sau premii oferite sportivilor şi elevilor olimpici. Suma fiind uriaşă, ceea ce rămânea, ar fi putut fi folosit pentru sănătate sau dezvoltarea turismului. Plus de asta atitudinea celor care blocau roţile autoturismelor însemna un deget bătut în obrazul participanţilor la trafic care înalcă „TOATE“ normele conduitei rutiere şi ale bunului simţ. Într-adevăr fulminant!

Dar rămân întrebările: câţi bani din aceştia s-au cheltuit pentru ajutoare de încălzire? Câte burse şcolare şi premii s-au oferit sportivilor şi elevilor olimpici? Sănătate? Turism? Basme electorale, stimaţi cititori…

You may also like...

Leave a Reply