Sinaia suferă din pricina unor cumplite focare de infecţie pe care autorităţile le ignoră!

Nu cu mult timp în urmă făceam referire la modul mai mult decât defectuos în care se realizează salubrizarea oraşului nostru. Suntem însă nevoiţi să plătim bani serioşi pentru acest gen de servicii, dar, ce mai contează atâta timp cât puterea locală „agreează“ anumite „atitudini“… Devine deci cât se poate de dificil să pretindem că îndrăznim către o stare de normalitate.
Despre platformele pentru colectarea deseşurilor menajere din cartiere am făcut vorbire în ediţiile trecute ale publicaţiei noastre. Nimic nu s-a schimbat, deşi am crezut că modestul nostru semnal de alarmă va fi luat în seamă de către cei responsabili. În momentul de faţă ne facem din nou datoria şi atragem atenţia asupra unor neajunsuri grave pe care cei responsabili din administraţia noastră locală le ignoră cu desăvârşire.

FOCARE DE INFECŢIE LA TOT PASUL…

După cum bine se ştie oraşul nu este compus numai din acele cartiere cu cetăţeni băgaţi în seamă o dată la patru ani pentru că au drept de vot. Aruncatul gunoaielor la întâmplare a devenit deja un fel de „sport orăşenesc“ mai ceva ca celebra ligă de fotbal organizată de către edili. Unde nu te aştepţi, maldăre de gunoi, guzgani de dimensiuni considerabile şi alte asemenea alcătuiesc vastul capitol al unor focare de infecţie pe cât de dezgustătoare, pe atât de periculoase.

INIŢIATIVE EDILITARE DE MULT UITATE…

Cine îşi mai aduce oare aminte câţi ani au trecut din momentul în care actuala putere locală promitea că va „epura“ urbea de tot ceea ce este nociv?! Staţiune montană, aer curat etc. Printre lucrurile care deranjau acest punct de vedere erau şi rablele care împânzeau străzile, spaţiile verzi şi cotloanele oraşului. Încă de mulţi ani se făcuse mare tam-tam şi fuseseră treziţi din dulcele somn poliţiştii comunitari întru constatarea faptelor grave. Dacă ne amintim bine, chiar şi în defunctul lucios al primăriei apăruse o pagină întreagă cu fotografii ale rablelor răspândite pe cuprinsul Sinaiei. Cuvinte dure, promisiuni vehemente! Trebuia să înţelegem încă de pe atunci că rablele respective vor fi „săltate“ de autorităţile responsabile, iar contravenienţii amendaţi. Bineînţeles, nu s-a întâmplat mai nimic. Pentru că la noi în oraş e drum lung de la vorbă la faptă atunci când la mijloc se află autorităţile noastre locale. Cine are simpla curiozitate să dea astăzi o raită prin Sinaia va constata că toată acea tevatură făcută de puterea locală în oficiosul lucios a fost o simplă apă de ploaie…

Imaginile cu care ilustrăm materialul considerăm că sunt foarte elocvente. În mod special nu vom preciza locul în care am făcut aceste fotografii. Nu de alta, dar pentru a-i mobiliza pe cei responsabili din aparatul administraţiei noastre locale. Oameni pe care, de altfel, îi plătim din banii noştri, ai tuturor. Nu i-am mandatat să moţăie prin birouri, ci să rezolve astfel de probleme. Nu vi se pare că într-o atare situaţie sună cam pompos noţiunea de ecologie şi monitorizare urbană?

You may also like...

Leave a Reply