Congresul Național de Cardiologie, Ediţia a 53-a

La Sinaia, în perioada 2-4 octombrie, se va desfăşura o manifestare intrată deja în tradiţie. Este vorba despre Congresul Naţional de Cardiologie, organizat de Societatea Română de profil.
Ca eveniment integrat al acestui congres, ce are ca scop educaţia cetăţenilor pentru prevenţia bolilor cardiovasculare la noi în ţară, este şi cea de-a VI-a ediţie a Crosului Cardiologilor. Organizată de Athletic Cardio Club sub deviza „Aleargă cu noi pentru inima ta!“, acest cros va demara vineri, 3 octombrie a.c.. Startul este dat participanţilor la ora 7,30 din incinta din faţa hotelului Internaţional. Cunoscută drept cea mai amplă şi reputată manifestare ştiinţifică din România, Congresul Naţional de Cardiologie reuneşte anual peste 2400 de medici specialişti participanţi (în nouă săli simultan) şi peste 50 de oaspeţi străini – personalităţi medicale europene. Congresul Naţional de Cardiologie a devenit cel mai important reper al activităţilor medicale ştiinţifice din România, dar şi un excelent prilej de socializare într-un cadru agreabil şi prietenos. În afara programului ştiinţific, evenimentul este marcat de o serie de momente punctuale festive: ceremonia de deschidere şi de închidere în cadrul cărora sunt invitaţi reprezentanţi de marcă ai mediului cultural.

Programul ştiinţific este elaborat de o comisie de elită compusă din personalităţi ale cardiologiei româneşti şi include o serie de sesiuni comune cu societăţi naţionale profesionale (medicina familiei, medicină internă, diabet, geriatrie, pneumologie) şi internaţionale (Societatea Europeană de Cardiologie, Asociaţia Europeană de Ecocardiografie etc).

You may also like...

Leave a Reply