Cifre, nu vorbe! Calculul care ne arată că Vlad Oprea NU mai poate câştiga un mandat în 2016

Ar fi cazul să punctăm un aspect deosebit de important privitor la viaţa politică din Sinaia… Care credeţi, stimaţi cititori, că este alianţa politică aflată la putere în acest moment în Sinaia?
Evident, veţi răspunde că ACL-ul ne conduce destinele, adică aceea uniune formată la reprezeală, ca o replică palidă la puternica alianţă stânga-dreapta care a fost USL-ul, al cărui singur şi unic program de campanie a fost „Să moară Băsescu în chinuri!” şi nimic altceva.
Fals! La Sinaia, ACL-ul nu există! Avem chiar o explicaţie pentru această afirmaţie! Consilierii PDL, cei care trebuiau să se bată acum prieteneşte pe burtă cu cei ai PNL-ului într-o frăţească comuniune au învăţat de prin 2012, de la fraţii lor PSD-işti ce înseamnă o alianţă, un protocol, mai bine spus un „gentlemen agreement” cu liberalii.

Readucem aminte cititorilor că protocolul USL prevedea că în acele localităţi în care fotoliul de primar era câştigat de un PSD-ist, viceprimarul trebuia să fie liberal. Şi reciproca! La Sinaia primar a fost ales un liberal, viceprimar a fost tot un liberal, pentru că aşa a vrut primul! Mai mult, acelaşi protocol spunea că la un consilier liberal, urmează un pesedist. La Sinaia, „scorul” acesta de 1-1 s-a transformat, prin cine ştie ce manevre de culise, în 8-1 in favoarea, la fel de evident, a PNL-ului. Există, în consiliul local Sinaia un singur consilier PSD şi o grămadă foarte mare de consilieri PNL, grămadă care, probabil, cu „ordonanţa Dragnea” s-a mai şi mărit un pic. Motiv pentru care, în loc să intre în Alianţă, consilierii PDL din Sinaia au preferat să devină indenpendenţi. Asta probabil ca să nu păţească ce-a păţit PSD-ul în 2012. Şi acum haideţi să facem un pic de aritmetică politică: În 2012, candidatului independent Eduard Costin Papadopol i-au lipsit vreo 300 de voturi să-l bată pe puternicul reprezentant al USL-ului, Vlad Oprea (diferenţa la numărul de voturi a fost de vreo 600). Trebuie menţionat aici că USL-ul a bătut foarte tare monedă pe faptul că Eduard Costin Papadopol este, de fapt, un candidat mascat al PDL-ului, (care tocmai tăiase pensiile, salariile ş.a.m.d.), motiv pentru care Papadopol a încasat exact în faţă toată ura revărsată de antene asupra PDL-ului. Cu alte cuvinte a fost beneficiarul integral al votului negativ la adresa PDL-ului. Foarte important este că la alegerile europarlamentare PSD-ul a obţinut un foarte bun rezultat, aproximativ 1500 de voturi. Dacă ar fi alegeri mâine, matematica ne spune foarte clar că Vlad Oprea a pierdut un număr important din cetăţenii care au votat cu el în 2012 (ne referim aici la votanţii PSD ai USL-ului) şi că îşi imaginează că a câştigat voturile PDL-ului. De fapt, nu a câştigat nimic! Mare pare din voturile pierdute ale PSD-ului se vor regăsi în favoarea lui Eduard Costin Papadopol pentru că este de notorietate. Acesta, la alegerile din 2016, va fi candidatul PSD-ului. Mai este nevoie de vreun calcul? Noi spunem că nu!

You may also like...

Leave a Reply