Atunci când vine vorba de anumite interese „la nivel înalt“… Cui îi mai pasă că parcul central este monument istoric?

Şi dacă Grădina Publică „Dimitrie Ghica” este inclusă în lista celor ce nu pot fi „deranjate”, ce contează? Puterea locală din Sinaia îşi permite să facă tot ce vrea: defrişări, betoane pentru chioşcurile celor „avizaţi” şi mai departe… alte betoane! În momentul de faţă aşteptăm cu mare interes înfiinţarea unei noi „sinecuri” pentru Sinaia. Respectiv un nou Centru de Informare pentru Turism (C.I.P.T.).

DEMAGOGIE SĂ FIE, DAR S-O ŞTIE ŞI SINĂIENII!

Din câte am aflat acesta va fi amplasat în interiorul parcului, de unde se vor mai sluţi câţiva arbori, probabil seculari. Deocamdată toată figura cu înfiinţarea noului C.I.P.T. este doar la nivelul de hârtii plimbate prin primărie sau de aici pe la forurile responsabile. E vorba de finanţare, de bani, deci toată această figură e posibil să dureze foarte mult până când o vom vedea finalizată şi tăiată la panglică. Pentru ce avem nevoie de un al doilea C.I.P.T.? Este o întrebare care-i frământă demult pe sinăieni, ca să nu mai vorbim de turişti, atâta timp cât C.I.P.T-ul actual converge într-o sinecură foarte agreată de puterea locală. Printr-o hotărâre de Consiliu local a fost aprobată construirea celui de-al doilea C.I.P.T., de parcă Sinaia ar fi avut nevoie de încă o astfel de instituţie! După ce va fi gata, poate vor afla şi sinăienii câţi bani se vor cheltui de la buget, adică din banii lor, pentru întreţinerea, salariile şi toate celelalte costuri legate de noul centru. Cifrele nu sunt deloc mici!

Să nu uităm că mai marii noştri sunt atât de interesaţi de promovarea turismului sinăian, încât n-a mai existat nici o participare la târgurile naţionale sau internaţionale de turism de vreo cinci ani încoace… Singurele eforturi făcute în acest sens au fost făcute doar de nişte oameni inimoşi, respectiv cei implicaţi în activitatea Asociaţiei Turistice Sinaia. În rest, suntem la mila „lor“! Refacem trotuarele care au fost reparate acum doi, trei ani şi o să le cerem votul sinăienilor pentru nişte bani care, de fapt, au fost daţi de Uniunea Europeană. Cam asta ştie puterea locală să facă. Şi cam cu asta câştigă alegerile locale de câţiva ani încoace. Gărduţuri, borduri şi asfalt pe unde nu trebuie. Iată soluţia lor!

Deşi nu aveam nevoie de încă un Centru de Informare Turistică pentru că în Sinaia funcţionează deja unul de câţiva ani buni,  se pare că prin voinţa de nestrămutat a puterii locale în curând vom avea două. Pentru cel nou, din câte am înţeles s-a ales o locaţie în Parcul „Dimitrie Ghica“ care, după cum bine se ştie, este monument istoric, iar acolo nu pot fi executate tot felul de lucrări edilitare şi turnate betoane ori tăiaţi copaci după cum vrea „câte cineva“. Din nefericire, acesta nu pare un impediment pentru amplasarea exact pe un spaţiu verde din parc  a noul C.I.P.T.

You may also like...

Leave a Reply