Bogata imaginaţie a puterii locale i-a transformat cumva pe reprezentanţii ei în… Plăsmuitori ai unor fascinante miraje edilitare?

Bravii noştri edili vorbeau cu emfaza lor obişnuită înaintea ultimilor alegeri locale despre faptul că se pune mare preţ pe „relaxarea activă a tinerilor sinăieni“. Nu erau uitaţi nici ceilalţi concetăţeni iubitori de mişcare, atletism şi de sporturile în echipă. Asemenea entuziasm pentru un lucru atât de frumos ca sportul mai rar întâlneşti! Lucru care denotă că cei ce ne conduc astăzi destinele oraşului sunt nişte oameni „deosebiţi“…

La fel de deosebit a fost şi gestul lor de a pune ditamai gardul cu lacăte de jur-împrejurul terenului de sport de la liceul Cantacuzino. Dacă pentru sinăieni accesul pe acest teren e liber, probabil că măsura a fost luată împotriva celorlalţi, adică a turiştilor. Vezi Doamne, nu cumva să calce prin Sinaia picior de turist care ar vrea să bată o jumătate de oră mingea pe gratis pe terenul respectiv, fără să achite cuvenita taxă, fără să-şi dea obolul către SC Transport Urban. Ce-o avea transportul în comun cu spaţiile sportive, numai „ei“ ştiu! Şi „ei“ au nevoie de fonduri, din câte se pare, pentru ca „celebra“ societate să raporteze venituri din ce în ce mai mari, ca şi cum ar prospera! Nu mai e mult şi ne apropiem de alegerile locale din 2016 când, probabil, puterea noastră va face tot posibilul să-i „îmbrobodească“ pe sinăieni, astfel încât să beneficieze de votul acestora şi toată „suflarea“ „de la vârf“ să-şi păstreze fotoliile călduţe de care beneficiază de vreo trei mandate încoace.

Au trecut încă patru ani şi sinăienii nu s-au ales decât cu vorbe. Unde e noua bază sportivă? Ea trebuia să aibă o locaţie identificată în vara lui 2012. Sau, cel puţin, aşa ne gâdilau frumos urechile spuselor celor mari. Cu spusele am rămas! În 2013, adică acum un an, trebuia făcută contractarea şi proiectarea noii baze sportive. Nu s-a făcut! În 2014, adică anul acesta, trebuia terminată „construcţia“ efectivă a noii baze sportive. Nici asta nu s-a făcut. S-a realizat în schimb gardul din fier în jurul terenul de sport de la liceu. E într-adevăr o mare împlinire!

You may also like...

Leave a Reply