Captările de apă, un element „nesemnificativ“? Reabilitare să fie, dar s-o ştim şi noi!

Mai marii Sinaiei bat monedă mai mereu legat de „pretenţia“ rezolvării unelor probleme edilitar-cetăţeneşti. Dar, în ultimii ani, am constatat foarte clar că una e dorinţa de a acapara voturi şi alta dorinţa de a depune eforturi reale ca să fie într-adevăr rezolvate neajunsurile grave de care suferă urbea şi implicit cetăţenii acesteia. Problema apei potabile în Sinaia nu este una nouă. Acest lucru îl recunoaşte şi puterea locală în „anostele” ei afirmaţii din broşuricile de campanii electorale. „Ştim că apa este una dintre problemele Sinaiei”. Elocvent, nu-i aşa? De data asta nu vorbim de cireaşa de pe tort, ci de „minciunelele” (cine nu ştie, sunt nişte prăjituri tradiţionale româneşti!) strecurate pe farfuria demagogiei electorale. Chipurile, actuala putere locală îşi dorea să rezolve în totalitate problema reabilitării captărilor de apă din Sinaia. asta până în 2013. Acum ne aflăm aproape de începutul lui 2015. E vorba de doi ani în care vrem să ştim ce anume s-a făcut? În atenţie avem captările de apă de pe Vânturiş şi Valea Dorului, precum şi conductele de aducţiune de la Vânturiş şi rezervorul din Calea Codrului.

Nu suntem specialişti în astfel de amenajări hidrotehnice, nu dăm verdicte… Dar nu suntem nici naivi! De aceea ne facem datoria să aducem în atenţia opiniei publice faptul că această promisiune electorală – cea de-a 11-a din lucioasa broşurică cu promisiuni de campanie din 2012 a puterii locale – ne cam „induce în eroare“. Asta ca să nu folosim un termen mai dur, deşi s-ar cam potrivi în cazul de faţă…

Poate aceste lucrări sunt greu de executat, poate e mai uşor să punem felinare şi cabine englezeşti şi floricele în centrul oraşului decât să ne pese de apa potabilă de care toată lumea are nevoie. E uşor să promiţi! E uşor să pui sub nasul electoratului poze colorate cu fraze pe care nu le înţelege nimeni astfel încât să ai o scuză că n-ai făcut nimic…

Dacă problema alimentării cu apă ar fi de ieri, de azi! Dar au trecut prea mulţi ani ca edilii să mai aibă vreo scuză!Atâta timp cât unora dintre sinăieni nici măcar „rugină“ nu le curge la robinet,problema e gravă!
Degeaba bulevardele centrale sunt luminate „a giorno”! „Naivitatea“ alegătorilor a ajuns să fie un criteriu de bază pentru siguranţa celor ce ne conduc oraşul că îşi vor asigura în continuare un fotoliu călduţ acolo, sus, în noul sediu al primăriei, drapat cu sticlă? Sinaia are nevoie de altceva. Dar până în momentul în care toţi sinăienii îşi vor da seama de asta, probabil că trebuie să înghiţim în sec şi să ne merităm soarta.

You may also like...

Leave a Reply