Centrul de Vizitare ”Alexandru Beldie”, inaugurat la Buşteni

Turiștii care aleg să-și petreacă vacanța la Bușteni au acum la dispoziție, gratuit, un spațiu modern, utilat la cele mai înalte standarde de calitate, unde vor putea afla informații cu privire la patrimoniul cultural, precum și la traseele turistice din zonă.
Miercuri, 15 octombrie a.c., a fost inaugurat Centrul de Vizitare ”Alexandru Beldie”, situat în apropierea stației de plecare a telecabinei Bușteni-Babele. Obiectivul face parte din proiectul ”Optimizarea managementului vizitatorilor prin completarea infrastructurii de vizitare în Parcul Natural Bucegi”, finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Sectorial Mediu. Valoarea proiectului este de aproximativ 14.200.000 de lei.

Centrul de vizitare dispune de un punct de informare, un spațiu expozițional, o sală de conferințe dotată cu ecran pentru videoproiecție, sistem audio pentru conferințe, o sală de clasă dotată cu videoproiector, tablă de scris, calculator și imprimantă, microscoape și truse de biologie, spații administrative etc. Investiția va contribui la dezvoltarea activităților economice locale, prin promovarea zonei și a valorilor naturale.

La ceremonia de inaugurare au participat Emanoil Savin, primarul orașului Bușteni, Liviu Pavel, directorul Direcției Împăduriri Dezvoltare din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor, Ciprian Pahonțu, consilier RNP, Dragoș Mihai, șeful Departamentului Arii Protejate, Dumitru Horia Iuncu, director Parcul Natural Bucegi și alți reprezentanți ai Regiei Naționale a Pădurilor.

You may also like...

Leave a Reply