Întrebări cetăţeneşti: pe care-l votăm, maică, pe ăla din dreapta sau pe ăla din stânga? „Părintele oraşului“ face în continuare furori printre alegători!

Bulversare printre unii cetăţeni cu drept de vot din oraşul nostru. Pentru că „ei“ au voie, au răsărit demult bannere uriaşe între vechii stâlpi de aşa-zis iluminat public al oraşului cu chipurile a doi cunoscuţi politicieni.

Unul este de mare notorietate în Sinaia şi, prin vorbe frumoase, bine alese, prin gărduţuri, borduri şi asfalturi cu toptanul, a reuşit să ajungă până acum la cel de-al treilea mandat de primar al oraşului. Ştim cu toţii despre cine este vorba, căci multă lume este alarmată. Ce ne-am fi făcut dacă el nu veghea asupra bunului mers înainte al acestei urbe? Tocmai de aceea este şi confuzia, mai ales între persoanele de vârstă venerabilă care au mici probleme cu memoria. De ce să voteze cu un personaj cu o figură sobră şi cvasi- necunoscut, când, chiar şi la prezidenţiale, ei vor să voteze cu cel pe care-l cunosc şi apreciază mereu… Să ne amintim că la ultimile prezidenţiale, când Iliescu nu mai avea ce căuta în buletinele de vot, femeile bătrâne de la ţară răspundeau invariabil la întrebarea: „Cu cine votezi, maică“? Răspunsul era: „Cu Iliescu, maică, nu el e preşedinte?“ Ar fi de râsul curcilor, dar nu de mirare, ca la Sinaia să ne trezim că scoatem din urnă buletine de vot pe care oamenii să scrie cu pixul numele „părintelui oraşului“ şi să pună ştampila deasupra. Pentru că, vorba aceea, el este „pentru noi“, „cu noi“ şi „dintre noi“.

Păcat că acest text este un pamflet mult prea amar. (PAMFLET)

You may also like...

Leave a Reply