La Centrul Cultural „Aurel Stroe“ din Buşteni: „Poveşti de familie“, spectacol de teatru al trupei „Oglinzi“ din Sinaia

Vineri 10 octombrie la Centrul Cultural „Aurel Stroe“ Buşteni a avut loc spectacolul pentru copii „Cascada surprizelor”. Într-adevăr o cascadă a surprizelor chiar şi pentru gazde, care au înţeles că ar fi vorba de un spectacol de teatru pentru copii, în realitate fiind un spectacol de magie şi iluzionism. Astfel suntem nevoiţi să dezminţim şi să rectificăm informaţia din comunicatul de presă anterior. Spectacolul a fost unul antrenant şi interactiv. În cadrul numeroaselor numere de iluzionism, persoane din public, copii şi adulţi, fiind invitate pe scenă să participe la realizarea lor. Spectacolul a fost susţinut de Trupa de Teatru Magic Rothini din Ploieşti.

Sâmbătă, 11 octombrie 2014, Trupa de teatru „Oglinzi” de la Colegiul „Mihail Cantacuzino” din Sinaia a interpretat piesa de teatru „Poveşti de familie” de Biljana Srbljanović, cu următoarea distribuţie: Voin -Toader Ştefan; Milena – Ana Şerbulea; Andrei – Ionuţ Manea; Nadejda – Ilinca Bunea, regia şi scenografia aparţinând trupei de teatru „Oglinzi”. Piesa evocă drama fostei Iugoslavii şi a războiului care a mutilat vieţi şi a produs dezrădăcinări ireversibile. Situaţia, văzută prin prisma unor copii care se joacă de-a adulţii, capătă un dramatism cu atât mai intens. Toţi eroii acestei piese sunt copii. Îmbătrânesc şi întineresc după necesităţile poveştii. Asta nu trebuie să mire. Actorii, dimpotrivă, nu sunt copii. Ei sunt adulţi care în piesă se joacă de-a copiii, care, la rândul lor, se joacă de-a adulţii.

Trupa de teatru “Oglinzi” a luat fiinţă în anul 2004 din dorinţa unor tineri de a face mai mult şi din pasiunea lor pentru teatru. De atunci au crescut frumos, prin entuziasm, prin dragoste şi dăruire pentru teatru. Au învăţat, cei noi de la cei vechi, cum să ţină familia „oglinzilor“ unită şi cum să-i ducă strălucirea mai departe. Repetă zilnic, aleg piesa, îi fac regia, împart rolurile şi stabilesc decorul, totul din pasiune pentru ceea ce fac, iar rezultatele se văd. Spectacolul a reuşit să atragă aplauzele numerosului public aflat în sală. Sâmbăta viitoare, 18 octombrie 2014, la orele 18.00, în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni, pe scena Centrului Cultural Aurel Stroe va avea loc recitalul „Noapte şi zi” cu Trio Contraste, ansamblu format din Ion Bogdan Ştefănescu la flaut, Doru Roman, percuţie şi Sorin Petrescu la pian şi care ne propune un program deosebit cu lucrări din creaţia lui Fr. Schubert, L. Anderson, Chr. Keller, H. Troilo, D. Cuibariu, A. Copland şi L. Bernstein. Intrarea la spectacol va fi liberă.

You may also like...

Leave a Reply