Pentru că am vrut să vedem cum „se mişcă“ şantierul, am fost: În „vizită de lucru“ pe strada Piaţa Unirii!

Ţipenie! Am ajuns pe segmentul de şantier de refacere a centrului exact în… centru. Adică pe strada Piaţa Unirii. Într-o zi „absolut“ lucrătoare, când nu era nici sărbătoare religioasă şi nici altceva asemănător, la o oră la care în nici un caz nu se acordă pauză de masă, n-am găsit nici un picior de om! Trecători nu sunt pentru că nu prea se mai încumetă nimeni pe desfundătura în care s-a transformat acum strada respectivă…
Mai rău este că n-am băgat de seamă ca pe lungimea străzii să fie prezent măcar un singur muncitor de la firmele de construcţii care ne iau banii pentru aceste lucrări. Unde mai pui că vremea era perfect favorabilă lucrului în teren deschis.

Suntem convinşi că legat de această situaţie, dacă ar fi traşi la răspundere, mai marii noştri ar găsi imediat scuzele de rigoare pentru aceste pauze „prea lungi şi prea dese“. N-ar trebui să uităm nici că ne aflăm deja la a doua depăşire a termenului de finalizare a lucrărilor! Din câte se vede, dacă treburile vor continua în acest ritm, nu mai e mult şi vom depăşi încă un termen. Dar, la o privire de ansamblu, chiar dacă vremea de afară ţine cu noi şi iarna nu va sosi prematur, e greu de închipuit că proiectul VIA-Sinaia va fi dus la bun sfârşit anul acesta. Cine ştie, poate că pe undeva cam acesta este şi planul puterii locale. Să aducă momentul în care refacerea centrului se va termina şi marele proiect va fi tăiat la panglică cât mai aproape de campania electorală din 2016. Nu de alta, dar ca alegătorii să nu uite cumva cine le vrea binele.

You may also like...

Leave a Reply