Puterea locală şi-a dat seama că proiectul VIA-Sinaia poate fi… O cale „bine bătătorită“ pentru un nou mandat la primărie?

Panouri mari şi frumoase, alb cu albastru, au explicat de la începutul şantierului VIA-Sinaia de modernizare a centrului faptul că vom avea un oraş… splendid. Chiar ne şi mirăm de ce n-au existat şi comparaţii cu Monte Carlo pe avizierele respective. Nu de alta dar puterii locale îi place tare mult să viseze frumos. Puţină lume însă a băgat de seamă că termenele de finalizare au fost depăşite până acum deja de prea multe ori. Pentru un ochi neavizat aceste întârzieri nu înseamnă mare lucru. Ne mirăm însă cum de nici cei din Uniunea Europeană nu s-au sesizat! Tărăgănarea lucrărilor din Sinaia ar fi trebuit să le intre în atenţie şi, cel puţin, delăsarea alor noştri să fie trasă de urechi…

Problemele cu finanţarea, cu depăşirea nemotivată a termenelor de finalizare şi alte asemenea au fost motivate, ca de obicei, cu vagoane de scuze din partea politicienilor implicaţi în toată această poveste. Ba că vremea nu ţine cu noi, ba că la Sinaia, vezi Doamne, a plouat prea mult! Şi anul trecut la fel, prea multă umezeală! N-am putut turna betoane! Sau dacă s-au turnat, nu s-au uscat la timp şi a trebuit să aşteptăm. Să aşteptăm ce, domnilor edili? Am văzut cu toţii cum s-a lucrat până acum. În dorul Lelii e puţin spus. Sau, probabil, mai mult nu pot face marii constructori desemnaţi de puterea locală pentru a ne reface ca-n basme centrul oraşului.

Sinăienii sunt oameni răbdători şi poate că au închis ochii la faptul că şi cu ocazia acestui mare şantier lucrările au fost finalizate, după care au fost sparte, betoanele sfărâmate de pickamere pentru că cineva nu a ştiut să citească planul sau excavatoarele Tancradului n-au ştiut că prin anumite intersecţii trec conducte de apă către o locaţie a unui important agent economic din oraş. Factorul haotic în executarea lucrărilor n-a fost primordial, dar a fost, fără îndoială, prezent de multe ori. Orice om de bun simţ îşi dă seama că mai avem mult pentru ca ceea ce ni se promitea că va deveni centrul oraşului n-are nimic de-a face cu bălmăjeala şi cârpelile de pe străzi de care avem parte acum.

De aici şi până la partea de final a articolului nostru nu mai rămâne decât o singură întrebare. Să fie toată această „brambureală” şantierească doar un simplu motiv de a tărăgăna lucrările pentru ca finalizarea marelui proiect VIA-Sinaia de modernizare a centrului să se situeze într-un moment cât mai apropiat de începutul campaniei electorale din 2016?

De ce oare ni se pare că puterea locală şi-ar dori foarte tare să folosească tăierea panglicii acestui proiect cât mai aproape de acel moment? Acest lucru ar însemna câştigul unui imens capital electoral! Să nu uităm că mulţi dintre sinăienii care au nişte păreri personale destul de „comentabile” au votat pur şi simplu pentru că s-au trezit în faţa blocurilor cu gărduţuri subţirele din sârmă şi borduri de unică folosinţă, crezând că viaţa lor s-a îmbunătăţit din pricina eforturilor „scremute” ale puterii locale…

You may also like...

Leave a Reply