Sfidând parcă din răsputeri opinia publică sinăiană: Consiliul local doarme cu capul pe „perna“ indiferenţei?

Pentru că sunt plătiţi din banii sinăienilor contribuabili am presupus că membrii Consiliului local muncesc pentru binele cetăţenilor şi prosperitatea Sinaiei. Se pare însă că ne-am aflat într-o gravă eroare. Am aşteptat cu mare interes un răspuns la întrebările pe care le-am adresat consilierilor locali în ediţia trecută a publicaţiei noastre. De la nici una din persoanele care alcătuiesc legislativul sinăian n-am primit nici măcar un singur răspuns legat de activitatea depusă în Consiliul local. Şi asta deşi am oferit cu generozitate spaţiu tipografic în publicaţia noastră. Nu doream altceva decât să arătăm sinăienilor eforturile făcute de aceşti aleşi ai oraşului, iniţiativele pe care eventual le-au luat sau proiectele pe care le-au întocmit şi supus atenţiei Consiliului local spre dezbatere şi aprobare.
Am fost trataţi cu o cruntă indiferenţă, deşi nu am vrut nimic altceva decât să le arătăm sinăienilor contribuabili (adică cei ce plătesc indemnizaţiile acestor consilieri) în câte cazuri domniile lor au intervenit, spre exemplu, pentru a-i scoate din impas pe sinăienii care au avut diverse probleme edilitar-cetăţeneşti şi era de competenţa Consiliului local să le rezolve. De ce oare, pe undeva, această atitudine a consilierilor locali nu ne mai miră? Parcă o astfel de atitudine sfidătoare era de aşteptat. Să fim bine înţeleşi, această tăcere absolută a consilierilor locali nu a fost nici pe departe o sfidare la adresa publicaţiei „ZIAR de Sinaia”, ci la adresa celor care au avut încredere în ei şi i-au mandatat cu votul lor să le reprezinte interesele cetăţeneşti. Nu facem nici un fel de distincţie pe criterii politice sau de orice altă natură, pentru că indiferenţa cu care au tratat această chestiune este, din nefericire, unanimă. Evident, că în anumite cazuri (poate prea multe, după opinia noastră) intervine frica! O panică cumplită de a nu încălca cumva aşteptările şefilor, ca să nu spunem „ordinele“ acestora. Însă şi tăcerea poate fi un răspuns.

Şi în cazul de faţă considerăm că „este” cu vârf şi îndesat! Nu e greu de imaginat câte iniţiative, câte proiecte au susţinut şi cât i-au ajutat pe sinăieni în mod direct consilierii noştri locali. În afară, bineînţeles, de efortul de a ridica obedient mânuţa şi a spune „da“ atunci când puternicii zilei din Sinaia le pun dinaintea ochilor proiectele de hotărâre ce „trebuie” aprobate, exclusiv spre binele oraşului şi al cetăţenilor…

You may also like...

Leave a Reply