Soluţii edilitare ultramoderne la Sinaia: Strada Ghiocei a fost asfaltată fără canalizare!

Excesul de zel al administraţiei noastre locale este absolut de invidiat. „Delirul“ asfaltărilor se întinde pe un areal din ce în ce mai mare din oraşul nostru. Mai nou, în atenţia autorităţilor locale, a intrat strada Ghioceilor. Probabil că de la măreţul şantier de refacere a centrului au mai rămas câteva stive de borduri şi nişte betoniere pline cu asfalt. Decât să se risipească acest material preţios, edilii noştri s-au gândit că mai bine ar fi să atace şi ia cu asalt şi strada Ghioceilor din cartierul Platou Izvor.  Este o zonă dens populată, ceea ce înseamnă o mulţime de cetăţeni cu drept de vot pe nu foarte mulţi metri pătraţi care trebuie… „reşapaţi“.

ÎNCĂ O LUCRARE EDILITARĂ „DE MÂNTUIALĂ“?

Pe carosabilul străzii Ghioceilor străluceşte în momentul de faţă un covor bituminos de toată frumusetea… Bineînţeles cu băltoacele de rigoare rezultate în urma imposibilităţii utilajelor faimoaselor societăţi de construcţii care lucrează în oraşul nostru şi care nu se pot manifesta… rectiliniu. Doar două imobile din cele riverane străzii în cauză au canalizare. Restul drumului… canalizare, ioc. Problema se manifestă flagrant. Asta pentru că într-o declaraţie foarte clară şi limpede puterea locală afirma înaintea alegerilor din 2012 faptul că: „Realizat cu finanţare europeană în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Mediu (POS Mediu), planul pentru Sinaia prevede racordarea Cartierului Cumpătu la canalizarea oraşului, precum şi extinderea reţelei de canalizare în zonele unde aceasta încă nu există (de exemplu pe străzile Voluntari sau Ghioceilor). De asemenea, reabilitarea reţelei de canalizare se va face pe o distanţă de 4,2 kilometri de pe străzile Calea Braşovului, Calea Prahovei şi Calea Bucureşti“.

De ce întotdeauna cuvântările politicienilor locali încep cu „trebuie să se facă“ sau „se va face“? Pentru că ei nu-şi doresc altceva decât voturi… Nu contează nici pe departe problemele concrete ale sinăienilor . Puteţi să vedeţi acest lucru, stimaţi cititori, în orice fel de campanie electorală. „Trebuie“, „se va face“, „vom face“. Nimeni nu spune „votaţi-ne că am făcut“. Pentru că n-au făcut şi nici n-au să facă. Şi cel puţin pentru puterea locală sinăiană acest lucru este categoric. Când va fi nevoie ca şi această stradă să aibă parte în integralitate de canalizare, asfaltarea va fi spartă şi făcută praf, se va monta tubulatura necesară, după care se va asfalta din nou, tot pe banii noştri, contribuabilii ce alimentăm bugetul local. Bineînţeles, după o nouă risipă şi un nou efort ce nu-şi are rostul, puterea locală îşi va asuma meritele. „Iată că acum avem canalizare integrală pe strada Ghioceilor!“ Şi, din păcate, sinăienii se lasă „duşi“ cu astfel de poveşti…

You may also like...

Leave a Reply