Zece ani pe aripile unei promisiuni deşarte! Autostrada Comarnic-Braşov rămâne un vis frumos!

Pentru Sinaia, mult trâmbiţata autostradă Bucureşti-Braşov rămâne în continuare un proiect utopic sau, aşa cum am spus în titlu, un vis frumos de care ne leagă multe amintiri. Acest drum ar fi trecut paralel cu Sinaia, dar ne-ar fi adus beneficii majore în cazul în care puternicii noştri s-ar fi ţinut de cuvânt şi măcar ar fi demarat proiectul. Concret, pentru Sinaia, construirea acestei autostrăzi ar fi fost un lucru cât se poate de benefic. Asta în primul rând dacă ne gândim la locurile de muncă pe care le-ar fi oferit şantierul în cauză.

Unde mai pui că mai marii noştri bat mereu monedă electorală pe faptul că este foarte important ca sinăienilor să li se ofere locuri de muncă astfel încât să fie stimulaţi să rămână în oraş ca să putem prospera ca urbe. Deocamdată, locurile de muncă sunt oferite gălăţenilor, maramureşenilor şi sătmărenilor. Dar asta este o altă poveste. Existenţa unui astfel de important drum ar fi degrevat în cea mai mare măsură circulaţia şi aşa sufocantă de pe DN 1, iar Sinaia ar fi devenit un oraş „aerisit“ din acest punct de vedere. Ne-au căzut ochii pe un ziar central editat exact acum 10 ani. Se titra cu litere groase: „Tronsonul Bucureşti-Braşov va fi finalizat în 2009″. Şi noi care credeam că doar politicienii locali umblă cu „şopârle“.

La fel ca şi în Sinaia se pare că în toată România şi mai ales la nivel central, sunt mult prea des folosite cuvinte de genul „trebuie“ sau expresii la timpul viitor de genul „vom face“. Cu „trebuie“ şi „vom face“ nu vom ajunge niciodată nicăieri! Păcat că electoratul atât cel sinăian, cât şi cel naţional, refuză cu indignare să-şi dea seama de acest adevăr. Deocamdată rămâne să ne mulţumim cu demagogia puterii locale, cu trei trotuare sparte şi pietruite la loc, cu un DN1 pe care se circulă ca la balamuc… Şi cam atât.

You may also like...

Leave a Reply