Ce firmă de construcţii se opinteşte din greu pentru a reface trotuarele sinăiene neincluse în proiectul VIA-Sinaia?

Săptămâna aceasta n-am pierdut timpul. Am stat iarăşi la taifas. Bănuim că nu e cazul să vă întrebaţi cu cine, pentru că suntem convinşi că deja aţi ghicit. Cu păsărica noastră care-şi face veacul pe giurgiuvelele geamurilor de la primăria cea nouă.

Ne-a spus îngrijorată că vuieşte târgul din cauza unei simple întrebări la care multă lume nu găseşte răspuns. Marele proiect de refacere a centrului se execută, după cum bine se ştie, pe bani foarte mulţi primiţi moca de la Uniunea Europeană plus o „felie“ de la Guvern şi o „hălcuţă“ generoasă din bugetul nostru local. Acest proiect are însă şi delimitări. Dar înaripata noastră, în zborurile ei a văzut că se lucrează cu aprindere la refacerea trotuarelor pe porţiunea din aval a Sinaiei, undeva între intersecţia DN1 cu strada Badea Cârţan până la colegiu. N-ar fi de mirare ca lucrările să se extindă în continuare până la piatra de hotar a Perlei Carpaţilor, care se află ceva mai jos de zona amintită.

Nu avem autoritatea să organizăm concursuri de tipul „Vrei să fi milionar“ dacă ştii să răspunzi la câteva întrebări cu mare corectitudine. Dar cu toate astea nu putem să nu ni le punem şi să nu vă împărtăşim şi dumneavoastră stimaţi cititori astfel de nedumeriri edilitar – cetăţeneşti. Dar cum nici noi, nici dumneavoastră nu ştiţi răspunsul corect, câştigător la întrebarea finală, poate în marea ei „transparenţă“ puterea locală ne va răspunde: ce societate de construcţii din oraşul nostru a fost „mandatată“ să efectueze lucrările de refacere a trotuarelor respective? Şi, mai ales, de ce? S-a organizat cumva vreo licitaţie pentru lucrările în cauză sau a fost vorba de o „atribuire directă“?

Cineaştii noştri sunt oameni de mare talent. Au făcut un film admirat de multe generaţii de tineri, denumit sugestiv „Misterele Bucureştilor“. Pe când o ecranizare cu „Marile mistere ale Sinaiei“ şi finanţarea lucrărilor care se realizează aici cu bani publici?

P.S. N-am plecat niciodată urechea la bârfe! Dar, hotărât lucru, nu putem rămâne nici indiferenţi atunci când, fie şi pe cale de „ciripit“, auzim că e vorba de cheltuirea banului public! Nu invidiem, ba dimpotrivă, admirăm atunci când cineva depune eforturi ca să facă un lucru temeinic pentru Sinaia. Vrem să aflăm însă cum de mereu se întâmplă că lucrurile „importante“ (în primul rând ca valoare financiară) au tendinţa să intre în „rezonanţă“? Evident, la un moment dat adevărul va ieşi la lumină, dar nu suntem convinşi că măcar atunci mare parte din electoratul sinăian va înţelege ce i s-a întâmplat…

You may also like...

Leave a Reply