În ultimile zile turiştii au rămas „prizonieri“ în Sinaia

Nu ridiculizăm folclorul naţional, dar avem şi noi dreptul la o rimă: „de doi ani încoace în Sinaia pickamerele nu mai tace“. Tergiversare, balamuc, şantier… Muncitori, maldăre de borduri, moloz, ţevi sparte… Străzi blocate, deblocate, iar blocate şi din nou deblocate. Nici sinăienii nu mai ştiu încotro şi pe unde s-o ia atunci când vor să ajungă la o destinaţie binecunoscută. Turiştii sosiţi cu autoturismele în localitatea noastră au suferit din plin de această imensă „bulversaţiune“ rutieră.
Zilele trecute am întâlnit doi astfel de nefericiţi care efectiv nu au mai ştiut pe unde să iasă din Sinaia după uriaşa blocare a oraşului pentru Marea Asfaltare de final! (Între noi fie vorba, să sperăm că e de final)!
Oamenii întrebau disperaţi în stânga şi în dreapta cum pot face ca să iasă din Sinaia. De fapt, bieţii oameni foloseau o sintagmă mult mai pregnantă: „Domnilor, cum putem „să scăpăm“ din Sinaia?“
În perioada marii asfaltări a fost dificil chiar şi pentru localnici să mai ştie pe unde să o ia ca să ajungă acasă. Încă o notă bună.

You may also like...

Leave a Reply