„Micile buturugi“ edilitare şi „marele car“ al problemelor Sinaiei!

Deşi nu am avut parte de o vară cine ştie ce, se pare că iarna nu ne iartă şi se apropie de noi cât mai vertiginos. Şi cum Sinaia nu e un oraş foarte călduros şi avem parte de aproape cinci luni de anotimp hibernal, e firesc să ne punem din timp unele probleme şi mai ales să formulăm anumite întrebări la adresa serviciilor specializate din cadrul primăriei sinăiene. Iarna trecută dificultăţile – hai să le numim – legate de deszăpezire aproape că atinseseră paroxismul la noi în Sinaia. În aceste condiţii este firesc ca cetăţenii să se întrebe la ce se vor aştepta în iarna aceasta. Faptul că în cartierele mărginaşe situaţia va rămâne la fel ca întotdeauna, nu mai e pentru nimeni altceva decât o certitudine. Spre exemplu, cartierul Tirul cu Porumbei nu s-a mai deszăpezit probabil de pe vremea regelui. Asta ca să dăm doar un mic exemplu de vitalitate cu care edilii rezolvă problemele în felul acesta.

Să nu uităm că, de exemplu, bulevardul Republicii este în plin şantier. Ce să credem? Vor mai putea fi practicabile în vreun fel trotuarele acum desfundate din cauza lucrărilor? Deşi se lucrează la greu pentru copertarea acestora, nimeni nu poate crede că lucrările de pavoazare se vor termina până va veni ninsoarea cea mare. Ce se va întâmpla oare când vom avea parte de nămeţi e greu de explicat sau de închipuit pentru că, de fapt, an de an atunci când nu era şantier, atât trotuarele bulevardului Republicii cât şi ale multor altor străzi deveneau complet impracticabile, iar pietonii erau nevoiţi să circule pe carosabil, în plină stradă, printre maşini.

Şi ca un ultim amănunt, în cazul în care nu se va mai face economie la deszăpezire aşa cum s-a întâmplat în ultimile două ierni, oare cum vor feri utilajele bordurile alveolelor montate în drum? Le vor lua iar cu lama lor „ucigaşă“ şi vom fi nevoiţi să plătim din nou pentru refacerea acestora? Pentru că puterea locală nu s-a lăsat până n-a umplut şoselele cu insule de dirijare, de nu te mai poţi plima nici cu tricicleta fără să te juleşti de vreo bordură ivită în drum…

 

Zilele trecute strada Avram Iancu a fost blocată exact la mijlocul parcursului de două impresionante utilaje de semnalizare auto pentru ca şoferii să evite parcurgerea respectivei porţiuni de drum.
O astfel de piedică pe o arteră importantă cum este strada în cauză, a creat în mod evident, mari probleme în traficul rutier din zonă. La o privire mai atentă am constatat că totul a fost (să sperăm) doar o eroare a lucrătorilor care se zbat acum cu asfaltările finale ale marelui şantier de refacere a centrului. Majoritatea oamenilor a crezut că în zona respectivă se va proceda la o asfaltare şi o renivelare a carosabilului. Sincer, o măsură de genul acesta ar fi fost absolut de bun augur şi, fie vorba între noi, ar fi trebuit să fie realizată cu mult timp în urmă având în vedere starea carosabilului străzii Avram Iancu.
Din nefericire, toată această operaţiune de blocare a drumului despre care facem vorbire nu a fost decât o sinistră păcăleală, rezultantă directă a unei erori în care s-au aflat cei de la drumuri. N-ar fi prima dată când se întâmplă astfel de lucruri. Dar cu toate astea nimeni nu vrea să se obişnuiască cu astfel de lucruri nedemne de un şantier de secol XXI. Dar având în vedere că la noi lucrează nişte specialişti în construcţii de unică folosinţă ce ne mai mirăm că habar nu au ce drumuri opresc şi pe unde să arunce asfaltul din lopeţi. Speranţa, însă, moare ultima…

You may also like...

Leave a Reply