Operatorii de caracatiţe sunt necontenit la datorie, deci… Puterea locală nu vrea să înceteze „ostilităţile“ cu turiştii!

 

Iată, stimaţi cititori, un nou episod din fantastica şi uimitoarea epopee a blocării roţilor celor care parchează „naşpa“ prin Sinaia. Protagoniştii acestei adevărate poveşti foarte tumultoase sunt, pe de o parte, operatorii de caracatiţe din cadrul serviciului de specialitate din primărie, iar de cealaltă parte bieţii turişti care încă mai fac greşeala să se mai încumete prin oraşul nostru.
Poate părea că ne repetăm, dar, cu orice risc, ne stă în continuare pe buze întrebarea dacă în cazul în care cumva acţiunea de blocare a roţilor autoturismelor parcate pe unde nu trebuie se înscrie sau nu pe făgaş legal. Din câte ştim unele instanţe judecătoreşti s-au pronunţat împotriva legalităţii acestei măsuri. Însă puterea noastră locală nu pare să ţină foarte tare seama de ceea ce vor şi ceea ce hotărăsc… alţii.

Vă aduceţi aminte din istorie că Regele Soare, respectiv Ludovic al VIV-lea ţinea morţiş să spună că „el e statul“. Probabil că om avea şi noi nişte „sori“ din aceştia prin conducerea oraşului pentru care legile şi deciziile instanţelor de judecată nu înseamnă mare lucru. În schimb continuă, din câte se vede, în forţă marea acţiune a operatorilor de caracatiţe, poate pentru că la noi nimeni de la vârf nu dă doi bani pe turism şi pune mare preţ pe strângerea unui pumn de mărunţiş la buget, bani proveniţi de la amărâţii de şoferi care deja au ameţit învârtindu-se pe străzile sinăiene blocate, deblocate şi iar blocate de vreo doi ani încoace.
Am spus-o şi o repetăm, nu suntem cârcotaşi! Suntem de acord cu sancţionarea acelor conducători auto care, în marea lor nesimţire, parchează într-aşa fel încât obturează / deranjează în mod evident traficul rutier din oraş. E normal, e firesc ca ei să fie sancţionaţi şi să descurajăm astfel de manifestări. Însă, în momentul în care operatorii de caracatiţe tabără efectiv pe oricine îşi opreşte maşina într-un loc în care puterea locală a hotărât că nu e voie să parcheze, fie şi pentru câteva minute, şi îi blochează roţile, considerăm că deja este un abuz.
P.S. De la noul complex comercial trebuie să-ţi cari cumpărăturile în spate! Cu maşina n-ar acces…

You may also like...

Leave a Reply