PS: Te-a votat şi mama!

Puterea locală a cheltuit mai bine de 20 de milioane de euro. Nu toţi au fost primiţi gratis de la Guvern sau Uniunea Europeană, ci o bună parte erau banii dumneavoastră, ca cetăţeni contribuabili la bugetul local. S-au reparat câteva trotuare şi s-au asfaltat bulevardele centrale, cu chiu cu vai. Chiar dacă ar fi poleit centrul cu aur şi l-ar fi bătut în nestemate, care era avantajul cetăţenilor? Avem o întrebare: o duceţi mai bine acum, dragi sinăieni?

Străzile oraşului au fost împânzite cu giratorii, alveole şi alte piedici în calea traficului rutier. A existat şi motivaţia acestui gest al constructorilor. Cu siguranţă unii oameni consideră că e bine ce s-a întâmplat, că e folositor, iar altă categorie crede că nu aveam nevoie de aşa ceva. Oricum zarurile sunt aruncate şi rămâne fireasca întrebare: ce au efectiv de câştigat sinăienii din această poveste?

Ca oameni responsabili ce sunt, sinăienii îşi plătesc, în marea majoritate, la timp, taxele şi impozitele pe care le datorează la bugetul local. Banii adunaţi au fost cheltuiţi deja de mai marii urbei. Ştiţi măcar cum, pentru ce şi unde s-au dus aceşti bani, stimaţi sinăieni? Aţi fost cumva informaţi de către autorităţile locale, aşa cum era şi normal? Nu de alta, dar ca să ştiţi dacă acum o duceţi mai bine sau nu.

Mulţi dintre agenţii economici din oraş au ajuns cu afacerile aproape „pe butuci“. E normal după doi ani şi ceva de şantier interminabil, de străzi desfundate şi de oraş blocat din cauza diverselor năzăriri ale puterii locale. Nu le-au afectat sub nici o formă toate astea sinăienilor traiul bun şi liniştit?

Om fi primit noi 20 de milioane de euro pentru şantier pe gratis, însă Poliţia Locală (cu siguranţă „la ordin”) s-a străduit în toţi aceşti ani să alunge cât mai mulţi turişti din Sinaia, probabil ca să contrabalanseze rubrica de pierderi cu suma ante-menţionată. Şi unde mai pui că blocările roţilor sunt absolut la limita legii, dacă nu cumva în afara ei. Ce-aţi avut de câştigat, dragi sinăieni, din sumele încasate de operatorii de caracatiţe, care ar fi trebuit cheltuite în folosul oraşului?

Un slogan absolut inedit din campania electorală pentru localele din 2012 se putea citi pe toate bannerele şi panourile din oraş. Un personaj imaginar anunţa că şi maică-sa votează chipul zâmbitor al lui Vlad Oprea de pe panou. Dacă ne gândim că un cetăţean cu drept de vot trebuie să aibă 18 ani împliniţi înseamnă că mamele respective, care votează şi ele, au o vârstă dacă nu venerabilă, cel puţin a unui om cu deplină maturitate. Tocmai pe aceste „mame” care l-au votat şi ele am dori să le întrebăm dacă acum se simt mai împlinite în în plan cetăţenesc, evident?

You may also like...

Leave a Reply