PSD-ul sprijină construirea spitalului din Sinaia

Cel mai important proiect de sănătate publică, aşteptat de mult de cetăţenii oraşului, ”Construirea Spitalului Orăşenesc Sinaia” va începe în curând. Pentru realizarea acestui obiectiv este necesară ca pe lângă finanţarea din bugetul local, şi alocarea de fonduri de către Consiliul Judeţean Prahova.
Pentru a se putea aloca aceste fonduri este nevoie de asocierea între judeţul Prahova prin Consiliul Judeţean Prahova şi oraşul Sinaia prin Consiliul Local Sinaia pentru realizarea obiectivului „Construire Spital Orăşenesc Sinaia”.
Asocierea se face pe bază de contract de asociere în care se prevede sursa de finanţare a autorităţilor publice locale, în valoare de 600.000 de lei de la bugetul local şi suma de 400.000 de lei ce reprezintă contribuţia judeţului Prahova pe anul 2014 pentru realizarea acestui obiectiv.
Această sumă a fost aprobată anul acesta prin Hotărârea nr.138/14.10.2014, iar în anul 2013 a fost alocată suma de 500.000 de lei prin Hotărârea nr.89/27.05.2013. Acest proiect are ca scop îmbunătăţirea serviciilor de asistenţă medicală în oraşul Sinaia şi asigurarea unor servicii medicale noi care nu existau în spitalul actual.

Vasile GHEORGHE
preşedinte PSD Sinaia

You may also like...

Leave a Reply