Strada Aosta, o adevărată „încrâncenare“ rutieră!

Insuficienţa locurilor de parcare în Sinaia îşi spune pregnant cuvântul şi asta „se vede“. Oraşul este structurat în aşa fel încât nu face faţă nici pe departe numărului de autovehicule care îl străbat în vremurile moderne. Cu toate încercările puterii locale de a rezolva problema şi cu toate sforţările marelui proiect de refacere a centrului această chestiune nu a putut, nu poate şi probabil nu va fi nicicum rezolvată.
Cu giratorii, alveole şi alte asemenea îndrăzneli edilitare mai marii noştri nu au făcut decât să încurce şi mai mult traficul rutier din oraş, care şi aşa se desfăşura absolut anevoie.
Mai este o problemă: operatorii de caracatiţe. Ţâşnesc de te miri unde şi blochează în principal roţile maşinilor turiştilor. Bineînţeles că au ordine venite de sus, din primărie. Cu toate astea nimeni dintre mai marii noştri nu-şi pune problema „legalităţii“ acestor măsuri care se iau – după părerea multora – într-un mod absolut arbitrar. De doi ani oraşul este răscolit într-o manieră revoltătoare sub pretextul şantierului.
Străzi blocate, deblocate, săpate, asfaltate şi răs-asfaltate… Şi din nou blocate. Sinaia rămâne totuşi Sinaia şi încă nu este ocolită în totalitate de turişti. Deşi, conform tradiţiei, la munte se vine cu trenul nu cu maşina, în ziua de azi multă lume s-a modernizat, e comodă şi nu se mai dă jos din autoturism. Chit că vine la Sinaia. Dar să nu uităm un singur lucru: Sinaia nu este alcătuită numai din cele trei bulevarde centrale. Spre exemplu strada Aosta este o arteră importantă a oraşului nostru. Însă în porţiunea din aval, cel puţin, este foarte îngustă, deşi are dublu sens de circulaţie auto. Există indicatoare care arată clar că pe singurul trotuar din avalul acestei străzi nu e voie să opreşti autoturismul. Când colo, surpriză. De la podul care face legătura cu strada M.Kogălniceanu şi până la giratoriul din centru unicul trotuar al străzii Aosta este super-sufocat de maşinile turiştilor cazaţi pe la vilele din zonă. În acest fel circulaţia pe cele două sensuri de mers ale străzii devine o aventură…

Operatorii de caracatiţe au zone predilecte în care-şi vânează „victimele“. S-a gândit vreodată cineva dintre cei responsabili să remedieze problema parcărilor „naşpa“ de pe porţiunea din aval a străzii Aosta? Există un pericol real de accidente, fiind o stradă cu dublu sens şi plină de autoturisme parcate absolut ilegal“

You may also like...

Leave a Reply