Doar atât merităm noi, sinăienii?

Situaţia toaletelor publice din Sinaia este dramatică, după cum toată lumea ştie. Dacă bărbaţii se mai descurcă oraşul fiind plin de copaci – sau mai bine spus a fost plin cu pomi până nu i-a tăiat puterea locală -, doamnele se află într-o situaţie mai delicată. Despre turişti nu are rost să mai vorbim, nu are rost să le plângem de milă din simplul motiv că nu se mai abat pe la noi, speriaţi de operatorii de caracatiţe şi, în aceeaşi măsură, de condiţiile precare pe care le găsesc în Sinaia, cu menţiunea că nu facem referire la facilităţile de cazare sau servirea mesei, ci datorită faptului că de doi ani încoace suntem într-un imens şantier care a răvăşit oraşul…

Şi care, chiar dacă s-ar termina la un moment dat, tot n-ar fi mare lucru. Nu vom scăpa de raliuri asurzitoare şi fumegătoare şi nici de bâlci. Aşa că… Cu toate acestea, statistic vorbind, lucru pe care l-am aflat, culmea, de la puterea locală, ne chinuim în acest oraş 14.000 de locuitori. Cam câte toalete publice credeţi că ar trebui să existe, stimaţi cititori, la aşa o populaţie? Poate nu sunem 14.000. Acesta este procentul pe care „părintele oraşului“ vrea să-l folosească cu anumite ocazii. Căci cu alte prilejuri spune că suntem doar vreo 10.000. Să nu fie nici ca el, nici ca noi: 9000 dacă am fi, şi chiar nu merităm o toaletă publică? La vot v-aţi dori ca să câştigaţi cu cifre exorbitante, demne de regimul de tristă amintire şi sinistra lui soţie unde deputaţii erau votaţi cu 99,99 la sută.

Poate că multora nu le-a ieşit din cap această modalitate de a fi politicieni. Dar nici nu au înţeles că un oraş are nevoie şi de altceva în afară de aplauze, vin fiert, sarmale prin spatele Casinoului şi urale „pentru“… Cu gărduţuri şi borduri nu se poate zămisli nimic. Nici cu telegondole de 8 milioane de euro. Cât ar fi costat într-o staţiune de munte, de renume mondial ca Sinaia câteva toalete ecologice, dacă altceva nu se poate? Că nu se vrea? Asta ştim cu toţii.

You may also like...

Leave a Reply