Iată dovada că puterea locală nu stă degeaba: Au început să se mişte hârtiile legat de mult visatul „Centru de zi pentru copii“!

Iată, stimaţi cititori, că puterea locală nu are ca deziderat unic doar reasfaltarea şi pavoazarea trotuarelor centrului. O mai interesează şi alte chestii importante pentru bunul mers înainte al urbei noastre şi binele cetăţeanului contribuabil. A revenit, aşadar, în atenţie, mult promisul Centru de zi pentru copii. Dacă nu vă aduceţi aminte vă reamintim că era cel aflat la o poziţie semnificativă în broşurica colorată pusă sub nasul electoratului la alegerile din 2012. Ca idee generală, era vorba de un imobil ce va putea găzdui de acum încolo nu mai puţin de 15 copii dezavantajaţi de soartă. Adică, tineri proveniţi din familii aflate în mare dificultate. Monoparentale, familii cu probleme de alcoolism, familii afectate de procese de divorţ şi cele care se confruntă cu violenţa domestică. Nu în ultimul rând e vorba de copiii ce trăiesc la rude, ambii părinţi fiind plecaţi în străinătate…

În contextul celor explicate în preambul vă informăm că în ultima şedinţă a Consiliului local sinăian edilii noştri au avut pe masa de lucru un proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice, faza PT+CS+DE, în vederea atribuirii contractului de achiziţie publică pentru implementarea subproiectului cu titlul „Centru de zi pentru copii – Acum au nevoie de noi“ din cadrul Proiectului „Servicii comunitare de prevenire a separării de familia sa şi instruirea personalului aferent“.

Proiectul larg din care face parte această iniţiativă are ca obiect nişte lucruri cât se poate de generoase, mai ales că stăm de vorbă despre tânăra generaţie, pentru care ţara noastră nu are mare lucru de oferit.

CUM STĂ TREABA CU CONSTRUCŢIA?

Cel puţin pe hârtie ideea este foarte limpede şi clară. Se are în vedere realizarea unei construcţii cu un singur etaj. Aceasta urmează să fie amplasată în strada M.Kogălniceanu nr.80A. Adică undeva lângă Centrul Cultural Carmen Sylva, dacă nu ne înşeală modesta noastră capacitate de orientare în spaţiul geografic sinăian.

Scopurile sociale propuse legat de acest centru pentru copii sunt pe cât de nobile, pe atât de atrăgătoare pentru cei ce se confruntă cu astfel de probleme. Aşadar, se urmăreşte scăderea numărului de copii care beneficiază de protecţie socială şi, nu în ultimul rând, a acelora care nu frecventează cursurile şcolare. De asemenea, un deziderat major este şi creşterea ratei de promovabilitate şi îmbunătăţirea situaţiei şcolare a elevilor cu probleme.

CE BENEFICII VOR AVEA ELEVII DE LA ACEST CENTRU?

În primul rând organizatorii intenţionează să asigure preluarea şi menţinerea copiilor între orele 8 şi 16 într-un mediu organizat. Va exista personal calificat care va supraveghea strict activitatea din centru. Un alt punct important este legat de copiii aflaţi în situaţii de risc. Aceştia vor beneficia de asigurarea unor măsuri de instruire şi educare, se va încerca dezvoltarea gradului de socializare al lor, precum şi lărgirea orizontului cultural în măsura posibilului.

Nu în ultimul rând se doreşte îmbunătăţirea condiţiilor fizice şi de sănătate, precum şi a relaţiilor din interiorul familiei. Tinerii vor beneficia de o masă pe zi prin sistem de catering. Deşi, deocamdată, toate acestea sunt frumoase şi numai pe hârtie, sperăm că puterea locală poate, poate va face ceva. Oricum asupra acestui subiect vom reveni.

You may also like...

Leave a Reply