Oare câţi ani i-au trebuit puterii locale să demareze lucrările pentru reabilitarea străzii 1 Mai?

Zilele trecute excavatoarele şi utilajele de mare tonaj „dârdâiau“ din plin pe porţiunea de drum cuprinsă între intersecţia străzilor 1 Mai cu Muncii şi varianta DN1. Ce oare a determinat producerea acestei minuni, e greu de înţeles.
Să fie vorba despre ceva bani rămaşi de la marele proiect? Dacă stăm şi ne gândim bine, sunt foarte mulţi ani de când strada respectivă a fost spartă pentru introducerea unor conducte pendinte de infrastructura de alimentare cu apă a zonei şi de racordarea acesteia cu reţeaua dintr-un cartier învecinat.

După cum se poate observa maeştrii constructori care activează în Sinaia şi sunt plătiţi cu generozitate de la bugetul local de către cetăţenii contribuabili nu cunosc decât aproximativ un singur fel de aducere la îndeplinire sarcinile edilitare ce le revin. Respectiv, aşa-numitele lucrări de unică folosinţă. Porţiunea de drum din imagine seamănă cu o cârpeală ieftină, ca o haină cu o mie de petice. În cazul nostru, petice asfaltice. Dar trebuie să recunoaştem că tot petice sunt! Dacă e vorba de o lucrare nouă de ce nu se ridică la standardele necesare?

În loc de post scriptum a acestei scurte intervenţii legată de refacerea străzii 1 Mai, vă îndemnăm, stimaţi cititori, să aruncaţi o privire imaginii alăturate. În acest hal arăta până nu demult porţiunea de carosabil 1 Mai despre care vorbim. După cum se vede că s-a lucrat, suntem curioşi să aflăm cât timp se va mai scurte până când realitatea de zi cu zi va deveni similară cu cea din imagine? E limpede că e vorba despre alegeri. Nu ne referim neapărat la cele prezidenţiale. Nici cele locale nu sunt ca dată foarte depărtate de momentul actual, aşa că acţiunile întreprinse de edilii noştri devin oarecum fireşti. Cât ar fi ea de demagogie, totuşi pentru ca să ceri votul oamenilor trebuie să le arăţi că le-ai asfaltat cât de cât un drumuleţ. Să nu uităm că pe vremea când „lucioasele“ împânzeau oraşul şi informau cu promptitudine cetăţenii, strada 1 Mai era atât promisă cât şi aproape rezolvată. Dacă faceţi diferenţa în ani veţi vedea că au trecut cam mulţi de când şoseaua în cauză trebuia refăcută după reabilitatea lucrării la infrastructura de apă. Dar, la noi ca la nimeni.

You may also like...

Leave a Reply