Ploaia dansa împreună de noi, tancrazii turnau beton în noroi !

Hei-rup-ismul autohton a fost înlocuit, din motive care nu sunt atât de greu de bănuit, cu un fel de notorie lentoare balcanică la lucrările ce se execută pe strada Piaţa Unirii. Această stradă are, fără îndoială, o importanţă covârşitoare în economia rutieră a Sinaiei, fiind principala punte de legătură între centrul oraşului şi varianta DN1.

Faptul că a fost inclusă în marele proiect de refacere a centrului n-ar fi de mirare tocmai datorită majorei utilităţi despre care vorbeam. De fapt era şi normal să fie reabilitată pentru că doar cu vreo doi ani înainte fusese reparată şi asfaltată de „maeştrii constructori“ de la Tancrad – evident, cu bani de la buget, adică ai sinăienilor contribuabili, şi la o simplă ploaie torenţială carosabilul s-a denivelat şi a devenit impracticabil. Faptul că astfel de societăţi se ocupă cu lucrări de unică folosinţă nu mai este un secret pentru nimeni. Aşa că… Suntem foarte curioşi să aflăm ce se va întâmpla după ce lucrările ce se execută acum sunt declarate finalizate şi drumul tăiat la panglică?

După ce că se lucrează absolut „pe etape“, cu distanţe foarte mari între ele, de parcă muncitorii ajung la lucru doar când îşi aduc aminte, acum avem parte şi de surprize care mai de care mai inedite. Nu cu mult timp în urmă, pe ploaie, o betonieră turna de zor printr-o tulumbă material ca să astupe unul din locurile de pe strada respectivă. Operaţiunea face parte, mai mult ca sigur, din procesul de reabilitare temeinică a acestei străzi.

Dacă astfel au înţeles „maeştrii constructorii“ că trebuie lucrat, înseamnă că e foarte limpede cam la ce calitate se execută lucrările pe şantierul din centru. Important este, probabil, ca banii să fie cheltuiţi, căci despre comisioane şi alte probleme nu intrăm în amănunt. Ce contează cât vor dura lucrările? Cert este ca puterea locală să se poată lăuda în faţa sinăienilor în 2016 la alegeri locale că au realizat ceva.

You may also like...

Leave a Reply