Aflaţi în confuzie?

Odată cu apariţia uriaşelor containere pentru diverse tipuri de deşeuri amplasate pe la colţuri de stradă, am crezut că e un semn de civilizaţie şi că ne apropiem şi noi, măcar din acest punct de vedere, de modul în care se trăieşte în occident.

Colectarea selectivă a deşeurilor poate e o sintagmă ce sună uşor pompos sau, dacă vreţi, prea ştiinţific pentru omul de rând. Cu toate astea însă există oameni care n-au înţeles la ce folosesc containerele respective. Deşi pe ele scrie foarte clar că sunt destinate depozitării deşeurilor din sticlă, metal sau hârtie – şi sunt şi colorate diferit, ca să nu existe încurcături – pare că pentru unii oameni confuzia persistă. Să fie oare persoane care n-au înţeles cum stă treaba şi confundă în continuare giganticii recipienţi cu platformele de depozitare a deşeurilor menajere?

Cu siguranţă că lucrurile nu prea stau aşa, oricât de indulgenţi am vrea să fim şi oricât am suci problema astfel încât să găsim cât de cât o scuză. Se pare că mai avem mult până când cei cu obrazul gros vor dispărea dintre noi şi nu-şi vor mai arunca pungile cu gunoaie pe lângă garduri, stâlpi sau recipienţii de colectare…

You may also like...

Leave a Reply