Aflaţi în confuzie?

Decât curmal, parcă tot mai bine un brăduţ! Spre exemplu, de sărbători, toţi conducătorii auto, care s-au bucurat de „beneficiile“ giratoriului în fluenţa traficului, pot să se adune roată-mprejur şi să cânte în cor: „O, brăduţ frumos!“ Sau, ca să fim în temă, „O tannenbaum!“ Sincer, „O, curmal frumos“ nu prea suna bine.

Odată cu apariţia uriaşelor containere pentru diverse tipuri de deşeuri amplasate pe la colţuri de stradă, am crezut că e un semn de civilizaţie şi că ne apropiem şi noi, măcar din acest punct de vedere, de modul în care se trăieşte în occident.

Colectarea selectivă a deşeurilor poate e o sintagmă ce sună uşor pompos sau, dacă vreţi, prea ştiinţific pentru omul de rând. Cu toate astea însă există oameni care n-au înţeles la ce folosesc containerele respective. Deşi pe ele scrie foarte clar că sunt destinate depozitării deşeurilor din sticlă, metal sau hârtie – şi sunt şi colorate diferit, ca să nu existe încurcături – pare că pentru unii oameni confuzia persistă. Să fie oare persoane care n-au înţeles cum stă treaba şi confundă în continuare giganticii recipienţi cu platformele de depozitare a deşeurilor menajere?

Cu siguranţă că lucrurile nu prea stau aşa, oricât de indulgenţi am vrea să fim şi oricât am suci problema astfel încât să găsim cât de cât o scuză. Se pare că mai avem mult până când cei cu obrazul gros vor dispărea dintre noi şi nu-şi vor mai arunca pungile cu gunoaie pe lângă garduri, stâlpi sau recipienţii de colectare…

You may also like...

Leave a Reply