AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ?!?

Precum știți, mai nou, toate evenimentele majore din viața noastră modernă se anunță sau se hotărăsc (!!!) pe Facebook. Așa am reușit să aflăm ce a făcut Primăria Sinaia cu banii contribuabililor care au plătit mult-contestata „Taxă de promovare turistică a orașului Sinaia”, chiar dacă valabilitatea acestei taxe este contestată în instanță de către Asociația Turistică Sinaia.

Precum reiese din imaginile sugestive de pe internet, Orașul Sinaia (și nu Stațiunea Sinaia) a fost prezent la Târgul de Turism al României desfășurat la Romexpo în perioada 13-16.11.2014, cu un stand de câteva zeci de metri pătrați flancat de multe stive de lemne tăiate pentru foc (se anunță iarnă grea…) și împopoțonat cu o telegondolă și niște înscrisuri ROZ (a se citi magenta), populat cu foarte multă lume din Primărie și nu numai (toată cheltuiala pe banii dumneavoastră !!!), de parcă era campanie electorală (sau chiar era?). M-am uitat cu mare atenție la poze, dar nu am reușit să identific specialiștii în promovare turistică prezenți la acest stand, care să transmită puținilor oameni prezenți la târg (mai ales sâmbătă și duminică) oportunitatea de a petrece la Sinaia câteva zile de concediu înconjurați de frumusețea peisajului montan ce se poate admira în toată splendoarea lui din amfiteatrul edificat moț în fața Primăriei…

Referitor la materialele de promovare prezente la stand, am fost plăcut surprins de multitudinea de hărți și cataloage (două la număr!!!) tipărite de Primăria Sinaia din banii dumneavoastră, ai investitorilor în turismul Sinăian în plină dezvoltare :
1. Sinaia de iarnă 2014 – 2015 – Harta orașului și a domeniului schiabil
2. Catalog turistic Sinaia 2015.
Referitor la primul material, pe verso se află harta domeniului schiabil și este identică (copy and paste?) cu cea tipărită de I-tour în sezoanele anterioare. Mult mai interesantă este harta orașului (!!!), denumită sugestiv „Sinaia de plimbare”… Mai nou, stimați sinăieni, orașul nostru începe la rondul de la Hotel Internațional și se termină într-o pădure de brazi, având pe partea cealaltă a râului Prahova „Casa Memorială George Enescu” (mă mir sincer că și-au adus aminte că mai există…). Ce ne facem cu cealaltă parte a orașului, o donăm către Comarnic??? Obiectivele turistice de genul „Biserica Sf. Ilie” și „Cimitirul Șețu”, unde își doarme liniștit (până acum) somnul de veci Badea Cârțan le trecem la Cartierul Posada ??? Cetățenii și locațiile turistice aflate în această zonă vor plăti impozitele și taxele (chiar de promovare) la Comarnic ???

Trecând la cel de-al doilea material, intitulat generos „Catalog turistic Sinaia 2015”, mă așteptam să găsesc cel puțin 150 de hoteluri, pensiuni și cabane (nu doar 48 !!!), sau cel puțin pe cele care au plătit Taxa de promovare turistică (chiar dacă este ca și anulată)… Totodată, acest catalog trebuia să aibă atașat OBLIGATORIU o hartă pe care turistul să identifice acele locații!!! Nu mai punem în discuție că acest catalog se adresează EXCLUSIV turiștilor români, sau turiștilor străini care au învățat limba română în clasele primare, el fiind redactat în limba română, sau ceva apropiat (citat: „Cabana Stâna Târle își etalezează arhitectura interesantă”!?!).

Apropo: Cabana Stâna Târle a plătit Taxa de promovare ? Pun această întrebare din simplă curiozitate, deoarece câteva dintre locațiile membre ale Asociației Turistice Sinaia, care au fost constrânse să plătească această taxă ilegală, NU APAR în acest catalog !!! Oare acest lucru este făcut intenționat ? Dacă da, Stimată Primărie, vă anunțăm pe această cale că vom acționa în instanță pentru reglementarea acestor nereguli și pentru justificarea „la leu” a cheltuirii banilor contribuabililor sinăieni. Cu speranța unor vremuri mai bune, le doresc tuturor membrilor și colaboratorilor noștri, investitorilor și lucrătorilor în turismul sinăian un sezon de iarnă mult mai bun față de cel anterior, sărbători pline de zăpadă și de turiști, precum și Spor la bani !

Cu deosebită stimă, Alexandru DOBROTĂ – președinte Asociația Turistică Sinaia

You may also like...

Leave a Reply