Cimitirul Şeţu şi ale lui „eterne“ probleme ?

Măcar din respect pentru cei care acum nu mai sunt printre noi, care au trecut la cele veşnice, ar trebui ca Cimitirul Şeţu să fie cât mai aproape de ceea ce se cheamă un loc civilizat. Din nefericire nu se întâmplă asta. După cum se poate vedea şi din imagine în capătul aleii principale, pe panta ce coboară către Valea Prahovei, gunoaiele sunt aruncate de-a valma oferind privirii un peisaj dezolant. Cât despre celelalte probleme…

Continuăm în această ediţie a publicaţiei noastre să luăm în atenţie problemele foarte serioase, am putea spune chiar grave fără să exagerăm, de care suferă de prea multă vreme Cimitirul civil Şeţu din localitatea noastră.

Implicarea unui singur om, indiferent cât de dedicat activităţii sale, cât de inimos ar fi şi cât de mult ar vrea să rezolve problemele în mod practic, nu poate fi suficientă! Atâta timp cât nu există un răspuns pe măsură din partea SC Sinaia Forever – societatea care se ocupă acum cu problemele ce ţin de acest lăcaş – vom avea parte de neajunsuri dintre cele mai diverse. Dintre care unele sunt într-adevăr aproape dureroase pentru cei ce vin să aducă un pios omagiu celor dispăruţi.

Puterea locală, în maniera-i bine cunoscută, i-a copleşit pe sinăieni cu termene limită, cu intenţii dintre cele mai frumoase şi cu viitoare realizări care mai de care mai impresionante. Dacă luăm în considerare faptul că mai marii noştri nu au ezitat nici măcar să folosească drept momeală electorală promisiunea reabilitării consistente a cimitirului, atunci avem o imagine exactă asupra tristei realităţi.

Fostul administrator al Cimitirului Civil din Sinaia a prezentat încă din 2008 şefului serviciului de administrare al oraşului, reputatul inginer Castravete, un tabel doldora de măsuri şi lucrări care ar fi trebuit executate la Cimitirul Şeţu astfel încât să constatăm în mod real o îmbunătăţire a activităţii prestatoare de servicii. Din cuprinsul acestui act menţionăm deocamdată doar punctul care se referă la turnarea în incinta cimitirului a unei rampe din beton. Aceasta este absolut necesară pentru colectarea în bune condiţii a gunoiului menajer şi vegetal şi, mai ales, pentru a uşura ridicarea mecanică a deşeurilor.

 

You may also like...

Leave a Reply