Cine răspunde în caz de prăbuşire?

Puterea locală a reuşit în ultima vreme să transforme Sinaia într-un adevărat oraş al celor mai ciudate paradoxuri. Pe bulevardul Republicii trotuarele au fost chelite pur şi simplu, fiind puşi la pământ fără milă absolut toţi arborii, dintre care unii erau exemplare superbe, poate chiar cu vârstă seculară. Asta în numele turnării a cât mai mult beton, ca să avem un centru modern.
Acesta nu este un exemplu singular. Sub drujbe au căzut în alte locuri din oraş copaci de care am fi avut mare nevoie, dar care, la fel, au stat în calea proiectelor doldora de beton ale celor ce au acum destinele oraşului.
Paradoxul constă în faptul că acolo unde este într-adevăr nevoie să se intervină pentru defrişarea sau tăierea unor arbori uscaţi, care pun în pericol cetăţenii şi imobilele dimprejur în cazul prăbuşirii, autorităţile se fac că nu văd şi nu aud. În cazul concret pe care-l prezentăm din partea locatarilor din zona respectivă au existat nenumărate sesizări pentru tăierea copacului în pericol de a se prăbuşi. Bineînţeles totul a fost degeaba, nimeni neluând vreo măsură pentru rezolvarea problemei!

You may also like...

Leave a Reply