DNA-ul se apropie de Sinaia ? Mircea Roşca ARESTAT !

“Sunt șocat, este o dramă ceea ce mi se întâmplă și sper ca organele abilitate și instituțiile statului, în care am încredere, să facă lumină în acest dosar…”

(Mircea Roşca, discurs în plenul Camerei Deputaţilor)

Probabil că toată Sinaia este la curent cu stadiul cercetărilor şi cu motivele pentru care deputatul Mircea Roşca se află în arest. Cu toate că, iniţial, aveam de gând să publicăm un amplu reportaj despre această problemă, reportaj care ar fi conţinut inclusiv trascrierea înregistrărilor care au stat la baza arestării, am renunţat. Motivul? Nu ne este milă de Mircea Roşca, banii despre care se spune că i-ar fi primit şpagă nu i-a împărţit cu noi, ci cu partidul care cu onor şi respect l-a promovat, ridicându-l pe cele mai înalte culmi în Parlamentul României. În schimb, ne este milă de copiii lui Mircea Roşca, care nu au nici o vină şi nu trebuie să sufere din cauza acestor fapte!

Ceea ce nouă ne pare în schimb extraordinar de important în această cauză este faptul că traficul de influenţă de care este acuzat Mircea Roşca constă în intervenţia pe lângă factorii de decizie din diferite instituţii pentru atribuirea unor contracte de achiziţie publică către anumite firme. (Mai exact, către una singură, şi anume aceea a vărului său, Adrian Rotilă).

În mod normal, dacă organele statului şi-ar face datoria ar trebui să verifice în amănunt şi dacă acestei firme i s-au încredinţat lucrări din partea autorităţilor publice sinăiene. Şi aici ajungem exact la miezul problemei. Dacă acea firmă a lucrat în oraşul nostru, şi din informaţiile noastre a lucrat la greu, pe lângă traficul de influenţă în discuţie, ar mai trebui „căutaţi de purici“ şi cei care le-au încredinţat aceste lucrări! Mai ales că un deputat nu poate sili în nici un fel, obliga, forţa, şantaja o autoritate publică să încredinţeze în mod direct o lucrare unei anumite societăţi.

Dacă lucrările s-au încredinţat direct, trebuie văzut cine şi de ce a avut interesul să le atribuie tocmai acelei societăţi, dacă s-au organizat licitaţii şi a câştigat exact „societatea vărului“, ar trebui reverificate caietele de sarcini şi modul în care s-a desfăşurat licitaţia.

Deja zvonurile se propagă cu rapiditate, cum că anumite persoane nu prea mai dorm liniştite prin Sinaia în urma arestării deputatului Mircea Roşca şi a vărului său, Adrian Rotilă.

Cu toate că Mircea Roşca a declarat că este „o victimă a contextului politic“, eventualii lui „parteneri“ din Sinaia nu vor putea invoca aceeaşi persecuţie politică şi vă promitem că de ei sau de copiii lor nu ne va fi milă, pentru că încredinţarea directă a contractelor publice a devenit un „modus vivendi“ pentru lidelii locali în Sinaia.

You may also like...

Leave a Reply