În „vremuri de glorie“ electorală, cine mai dă importanţă problemelor edilitare?

Suntem complet de acord cu faptul că o aşa-numită refacere a oraşului atrage după sine, în mod implicit, la final, şi o acţiune de refacere a ornamentelor vegetale printr-o repeisagistizare a spaţiului verde.
Problema este însă cea a excesului de zel (ca să nu spunem a anumitor interese, deşi ştim bine cu toţii care este adevărul). Trecând peste infernalele, deprimantele biloaie negre care au împânzit trotuarele, acum ne-am trezit şi cu uriaşele ceaune din fontă – sub formă de urnă antică, plină cu brăduţi ornamentali.
Nu suntem specialişti în florărie urbană şi nici nu avem un simţ estetic ieşit din comun ca alţii. Totuşi, numărul castroanelor cu pomişori ornamentali este deja mult prea ridicat faţă de ceea ce ar fi fost necesar, la anumite ore poate fiind chiar mai multe obiecte decorative decât trecători pe trotuar. Şi pentru că tot vine iarna, am vrea să aflăm cum se va descurca bob-cat-ul deszăpezirii printre puzderia de biloaie şi ditamai ghivecele ornamentale? Probabil că operatorii acestora vor trebui să ia cursuri de dibăcie la slalom. Sau de pomeneşti că bulevardul central va fi luat la puricat de zăpadă cu lopeţica, că şi aşa avem destui oameni pe statele de plată de la Sinaia Forever şi de la Urban SA care întotdeauna au dat dovadă de o hărnicie peste măsură în astfel de situaţii.
Ca o concluzie generală putem spune că oraşul arată acum, după această măreaţa refacere, schimbat. E greu de precizat dacă s-a schimbat în bine, dacă s-a schimbat în rău, dacă s-a transformat într-o mini grădină botanică, cert este că arată pur şi simplu… într-un fel!

Spaimă mare printre conducătorii auto! Asta după şocul prin care au fost nevoiţi să treacă văzând cum se alege praful de circulaţia rutieră pe bulevardele centrale din cauza ambiţiei puterii locale de a bloca drumul şoferilor cu giratorii, alveole şi alte piedici. Vuieşte târgul despre readucerea la viaţă a fostei stănoage din lemn montată pe mijlocul bulevardului Carol I, de la intersecţia hotelului Internaţional şi până departe, la şcoala Geroge Enescu. Se pare că puterea locală intenţionează să monteze la loc bariera din bârne groase de lemn pentru… o şi mai bună fluidizare a traficului. Asta ca să  nu mai spunem că la primăvară va fi împodobită din nou cu ghivece cu floricele.

You may also like...

Leave a Reply