La iarnă ne vom trezi din nou împotmoliţi până la gât în nămeţi ?

Din câte a început să se vadă şi din buletinele meteo, care fac o prognoză de ceva mai lungă durată, iarna nu va întârzia anul acesta să-şi intre în drepturi. Aceasta înseamnă implicit că vom avea parte de precipitaţii sub formă de ninsoare, lucru altminteri firesc pentru zona în care ne aflăm şi clima Sinaiei.

Pentru turişti acest lucru nu poate fi decât benefic. Însă pentru cei care-şi duc traiul de zi cu zi în urbea sinăiană zăpada, cât ar fi ea de frumoasă şi specifică anotimpului hibernal, atunci când se adună maldăre şi troieneşte peste şosele, trotuare şi diverse alte căi de acces devine un lucru ceva mai puţin plăcut.

În ultimii ani am constatat că puterea locală nu este deloc deranjată de problemele pe care le creează drumurile şi trotuarele nedeszăpezite şi dificultăţile majore pe care sunt nevoiţi să le întâmpine oamenii. Mai mult decât atât, s-a auzit (nu ştim dacă e vorba de un simplu zvon sau de o certitudine) că ar fi vorba de anumite economii la bugetul local făcute prin reducerea cheltuielilor cu deszăpezirea…

În contextul celor menţionate, am constatat că o senzaţie de teamă a început deja să se simtă în rândurile majorităţii sinăienilor legat de iarna ce urmează, indiferent că aceştia au calitatea de pietoni sau de conducători auto.

Sunt oare autorităţile locale pregătite să facă faţă măcar unei minime activităţi de deszăpezire în acest anotimp rece, mai ales că în ultimii ani prima zăpadă mai consistentă ne-a luat întotdeauna prin surprindere, de parcă ar fi fost un fenomen natural neobişnuit, un adevărat cataclism, la care nu se aştepta nimeni?

Bănuim că şi în iarna aceasta favorita societate care ne asfaltează şi ne repară oraşul de ani şi ani încoace se va ocupa ca şi în alte ierni şi de deszăpezirea oraşului.

            Există utilaje? Există material antiderapant suficient? Sau iarăşi vom fi în situaţia în care se vor monta lame de buldozer la camioanele de cărat asfalt, ca să avem o nouă „încropeală“?

You may also like...

Leave a Reply