Unul din multiplele cazuri în care cetăţenii cu probleme se lovesc de interesele şi ambiţiile „stăpânilor oraşului“!

Cum era şi firesc, locatarii imobilului în cauză – din pricină că suferă de atâta timp – şi-au căutat dreptatea în justiţie. Instanţa le-a dat câştig de cauză. Locatarilor li s-a recunoscut legitimitatea unei servituţi de trecere (prin sentinţa civilă nr.380/10.04.2014) astfel încât să poată fi beneficiarii unui drum de acces către imobilul în care îşi duc traiul. Numai că decizia instanţei sinăiene permite dreptul la apel, ceea ce puterea locală a şi făcut de îndată. Acum cazul se va judeca la instanţa din Ploieşti.

În momentul de faţă nu puţini sunt acei sinăieni care au ajuns la concluzia că o situaţie ideală este aceea în care nu ai de-a face niciodată, sub nici o formă, cu administraţia locală a oraşului nostru.

Nu toată lumea trăieşte însă o astfel de situaţie ideală, iar problemele sociale pe care puterea locală se încăpăţânează din toate puterile să NU le rezolve sunt, în unele cazuri, destul de grave. De câtă răbdare, de câtă tenacitate, de cât calm şi putere de a spera poate da dovadă un om atunci când vede foarte clar că administraţia locală este aidoma unui zid de netrecut, iar demersurile sale au acelaşi efect ca şi lupta lui Don Quijote cu morile de vânt? În materialul de faţă vă prezentăm gravele probleme cu care se confruntă de amar de vreme două familii ce locuiesc în imobilul situat pe strada M.Kogălniceanu nr.78.

Clădirea în cauză este amplasată în aceeaşi curte cu imobilul în care funcţionează Casa de Cultură Carmen Sylva. Locatarii imobilului respectiv nu beneficiază de un drum de acces care să facă legătura cu strada Mihail Kogălniceanu. La aceşti oameni nu poate ajunge nici Ambulanţa, nici Pompierii şi nici vreun alt autovehicul în caz de nevoie.

Mai grav, puterea locală a decis că e momentul ca între imobilul cu pricina şi cel al casei de cultură să construiască un Centru de zi pentru copiii cu probleme, ignorând cu nonşalanţă faptul că locatarii se află într-o situaţie extrem de dificilă în lipsa unui drum de acces.

Peste noapte, între Centrul Cultural şi imobilul în cauză a răsărit un gard montat la decizia puterii locale, probabil ca să înţeleagă oamenii foarte clar cine e mai puternic, cine decide, cine face exact ce vrea în acest oraş şi cine are ultimul cuvânt!

 SOLUŢIA E SIMPLĂ: LUAŢI-VĂ ELICOPTER !

Şi tot cu de la sine putere, în atitudinea lor indiferent-zeflemitoare, mai marii urbei le-a oferit chiar şi soluţii bieţilor locatari, disperaţi de atâta amar de vreme de alergătură şi zbateri zadarnice pentru   a-şi rezolva problemele. Oamenii au fost îndemnaţi, ca în lipsa unui drum de acces direct în strada Kogălniceanu, să-şi cumpere elicopter, ca să scape de problemă…

Trecând la lucruri mai serioase, un vajnic reprezentant al administraţiei locale a încercat o soluţie ceva mai puţin ironico-fantastică decât cea cu elicopterul, şi anume construirea unei scări în continuarea celei existente. Numai că zidul de sprijin al carosabilului Kogălniceanu are aproape zece metri. Cum rămâne treaba totuşi dacă este nevoie de o ambulanţă? Hai să spunem că pompierii îşi întind furtunele peste zid, dar restul? Aşadar, în acest caz, e limpede cine are dreptate!

P.S. Ca un mic amănunt, deşi puterea locală nu se împiedică de astfel de nimicuri: clădirea Centrului Cultural este de patrimoniu şi, conform legii, lângă ea se pare că nu poate apărea o altă construcţie nouă, adică cea a Centrului de zi pentru copii. Dar, cui ce-i pasă?

You may also like...

Leave a Reply