Sinaia nu-i atât de mare încât să nu ne întrebăm…  Această clădire oare pe mâinile cui a încăput?

Din câte ştim parcul orăşenesc „Dimitrie Ghica” este un spaţiu protejat, este monument istoric. Nu lungim povestea şi trecem direct la subiect. În fotografia din imagine se vede un imobil. Al cui este? Din câte am înţeles, până în prezent acesta ţine este de SC Palace SA, care de curând a renovat şi aşa-numitul Noul Hotel Sinaia.

Imobilul respectiv parcă nu ne-a fost de folos nici înainte, nici după… Acum, că tot suntem „după” şi tot s-a renovat hotelul de lângă el, de ce acesta rămâne nepus în valoare, deşi ca arhitectură este absolut interesant. Ar putea fi un obiectiv de atracţie pentru parc ,indiferent cărei societăţi comerciale aparţine. Dacă hotelul de lângă a putut fi renovat şi pus în valoare cu fosta lui imagine arhitectonică de-acum 100 de ani, de ce n-ar putea fi luat în atenţie şi acest imobil?

Probabil că n-ar fi nevoie de o investiţie uluitoare ca să se transforme în ceva util. Şi având în vedere frumuseţea acestei construcţii, nu-i păcat că nici sinăienilor şi nici turiştilor nu le este de folos? Nu dăm sfaturi, nu dăm verdicte, dar văzând această clădire cum stă nefolosită, ne putem unele fireşti întrebări! Având în vedere marea transparenţă a puterii locale, e greu ca cineva să ne răspundă ce se întâmplă cu acest imobil. Al cui este? Este revendicat? Ţine de SC Palace? Dar noi avem o frază de încheiere,,. Păcat de aşa o frumuseţe. Şi nu este singurul caz!

You may also like...

Leave a Reply