Comerţul sinăian pe noi trepte de dezvoltare…

Ce ne vor oferi chioşculeţele din staţii?

Am luat notă cu bucurie de faptul că adăposturile de călători au fost modernizate. Nu au pereţi laterali, ne suflă viscolul, ne bate vântul şi ne bate ploaia dacă ne adăpostim în ele. Dar trebuie să fim mulţumiţi că sunt făcute de către puterea locală pe bani „moca” europeni. Plus o mică contribuţie din banii sinăienilor. Ce mai contează? Dacă „cei mari“ vor aşa, aşa să fie! O să mai stăm câţiva ani să ne ia „vâjul” aşteptând autobuzul…

Una peste alta însă am constatat că micuţele adăposturi dispun de un mic chioşc. Oare ce se va vinde acolo? Bilete de autobuz nu credem, pentru că primăria a dat cu generozitate la toţi pensionarii cu drept de vot abonamente gârlă încât să fie siguri că o votează şi după ce nu va mai candida. Ţigări? Sunt rele, dăunează grav sănătăţii. Şi ce se va întâmpla? Va exista un singur agent economic care va prealua toate chioşcurile sau fiecare chioşculeţ va avea agentul lui economic în parte? Ce poţi vinde într-un asemenea chioşculeţ, ca să faci profit şi să rezişti pe piaţă. Presă? Greu de crezut, pentru că nu ai spaţiul de expunere necesar. Şi pe de altă parte, puterea locală nici nu prea înghite ideea cu presa liberă. Gumă de mestecat şi mărunţişuri? Câtă vânzare să faci ca să renteze?

Deocamdată toată povestea rămâne în balans pentru că într-adevăr este curioasă şi vom vedea ce putem cumpăra de la gheretuţele respective. Sau poate sunt doar decorative!

You may also like...

Leave a Reply