Pentru o clipă Sinaia a resimţit fiorul regalităţii

Principesa Margareta a României şi Arhiducesa Maria-Magdalena a Austriei au păşit pe covorul roşu către trenul regal.

Alteța Sa Regală Margareta, Principesa Moștenitoare a României, Custodele Coroanei României, alături de Alteța Sa Regală Radu, Principe al României au fost însoţiţi la trenul regal de Alteţa Sa Regală Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica Principesei Ileana a României, împreună cu soțul ei, Baronul Hanns-Ulrich von Holzhausen. O imagine copleşitoare de care Sinaia poate că avea nevoie de mult mai multă v reme!

Primarul oraşului Sinaia a dat dovadă de destoinicie, s-a trezit devreme, s-a îmbrăcat frumos şi a arborat – conform legii – eşarfa tricoloră. Nu a pierdut prilejul să se îmbrăţişeze cu Alteţele Sale Regale, căci aşa un moment solemn nu trebuie pierdut.

Sinaia este într-adevăr oraşul regalităţii prin excelenţă. Din păcate nu este şi prin felul în care arată. Şi cu atât prin felul în care este administrat. Speranţa însă moare ultima şi aşa cum pe 1 Decembrie am avut un moment debordant de eleganţă şi solemnitate ne-am dori pentru Sinaia mereu.

Niciodată nu ne-a plăcut să epatăm, să folosim cuvinte mari, indiferent că e vorba de un eveniment măreţ ca cel despre care discutăm acum. Totuşi identitatea naţională trebuie păstrată. Noi suntem aici pentru că „Suntem Aici“ de peste 2000 de ani şi nu vorbim nici ruseşte, nici turceşte, nici nemţeşte, ci limba română.

Bineînţeles, ne face plăcere că autorităţile locale au dat importanţa cuvenită acestei ceremonii şi nu ne-am făcut de râs. Chiar am fost încântaţi să constatăm că a fost prezent un public destul de numeros pentru ora şi vremea de afară şi tristeţea cu care lumea în ziua de azi mai ia în calcul prezenţa la evenimente de acest gen. Alteţele lor au meritat din plin gestul sinăienilor care, iată, că şi de data aceasta au înţeles că există lucruri care trebuie respectate.

La fereastra unui compartiment al trenului regal, care a onorat şi de această Zi Naţională gara Sinaia cu prezenţa sa, au ieşit cele două apreciate doamne. E vorba de Alteța Sa Regală Margareta, Principesa Moștenitoare a României, Custode al Coroanei României şi Alteţa Sa Regală Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica Principesei Ileana a României. Toaletele celor două ilustre personaje au încântat cu adevărat mulţimea, iar nuanţarea temelor cromatice alese pentru ţinuta pe care au abordat-o a fost absolut pe gustul tuturor. S-au combinat perfect cu buchetele de flori şi au dovedit o dată în plus că persoanele în cauză denotă un rafinament incontestabil.

În subsidiarul paginii noastre referitoare la vizita Alteţelor Sale Regale la Sinaia am încercat să ne permitem câteva comentarii mondene, fără să depăşim barierele politeţii care se impune în astfel de cazuri. Chit că o fi voie sau nu trebuie să recunoaştem că ţesătura din care erau alcătuite cele două combinezoane ale prinţeselor aveau o culoare deosebită.

Albul cu tentă „caffe-latte“ a fost asortat magnific cu un albastru ultramarin în cazul Principesei Margareta, şi cu un roşu Scarlet spre puternic intens, în cazul Arhiducesei Maria-Magdalena. Mănuşile din piele extrafină ale celor două doamne au completat într-o manieră fermecătoare ţinutele, iar buchetele asortate au fost, dacă ne putem exprima aşa, cireaşa de pe tort. Jos cu pălăria! Se vede de la mare distanţă „osul domnesc“.

You may also like...

Leave a Reply